מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות

את המנה הזו אתם לא תפסיקו להכין, פלפלים ממולאים בתערובת של בורגול וירקות המעניקים לכם יחד מנת פרווה מושלמת יוקרתית וטעימה במיוחד

מתכון לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות
פלפלים ממולאים בבורגול וירקות צילום: אתי זוהר

מתכון לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות / אתי זוהר

המצרכים לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות:

  • פלפלים אדומים בינוניים (לפי כמות הסועדים)
  • 1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לפרוסות

למילוי:

  • שקית בורגול בינוני (חצי קילו)
  • 3 כפות שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • מים רותחים עד לכיסוי הבורגול
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
  • 2 גזרים מגורדים
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/4 עד 1/2 כפית בהרט
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף

לרוטב:

  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
  • 2 כפות מלאות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית גדושה מרק עוף
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית בהרט

אופן ההכנה לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות:

הכנת הפלפלים:

  1. בקערה מכניסים את הבורגול, השמן, המלח והמים הרותחים ומערבבים היטב
  2. מכסים ומניחים בצד למשך 10 דקות
  3. בינתיים, מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את 2 הבצלים עד להשחמה
  4. מערבבים את הבורגול בעזרת מזלג ומוסיפים פנימה את הבצל המטוגן
  5. מוסיפים גם את הגזרים המגורדים, השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים.
  6. מערבבים היטב לאיחוד
  7. חותכים את הראש של הפלפלים ומרוקנים אותם
  8. שוטפים הייטב וממלאים בתערובת הבורגול

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם השמן ומוסיפים את השום, מוסיפים את יתר המצרכים לפי הסדר ומערבבים היטב לקבלת רוטב חלק.
  2. בתחתית הסיר מניחים את פרוסות תפוח האדמה ומעל מסדרים את הפלפלים הממולאים
  3. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים במשך כ40 דקות עד לבישול מלא.

בהצלה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art