מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לארטישוק במילוי תערובת בשר משובחת

מחפשים רעיון למנה עיקרית מוצלחת? קבלו מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות בתערובת בשר משובחת וטעימה המתבשלים יחד ברוטב אפונה עדינה וסלרי ומעניקים לכם מנה בשרית שמתאימה לכולם

מתכון לארטישוק במילוי תערובת בשר משובחת
ארטישוק ממולא בבשר צילום: אפרת ושדי

מתכון לארטישוק במילוי תערובת בשר משובחת / אפרת ושדי

המצרכים  לארטישוק במילוי תערובת בשר משובחת:

  • תחתיות ארטישוק קפוא / טרי

למילוי:

  • 500 גר' בשר בקר טחון
  • 2 ביצים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 תפו"א מקולף ומגורד
  • 4 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות ומפרורות
  • חופן פטרוזיליה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 1/2 שקית אפונה עדינה קפואה
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • 7 שיני שום (5 שלמות, 2 פרוסות)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • לימון שלם ללא הקליפה חתוך לקוביות
  • 1 כף אבקת מרק
  • כורכום
  • מעט סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות מים / כ3/4 מהסיר

אופן ההכנה  לארטישוק במילוי תערובת בשר משובחת:

  1. בקערה, מכניסים את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. מכדררים לכדורים קטנים וממלאים כל תחתית ארטישוק.
  3. מניחים בצד עד להכנת הרוטב.
  4. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  5. מוסיפים את השום, הסלרי והלימון ומערבבים
  6. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב
  7. מוסיפים את המים והאפונה ומערבבים לאיחוד
  8. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול בעת הצורך.
  9. מכניסים בזהירות ובצורה מסודרת את הארטישוק הממולא ומכסים את הסיר.
  10. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה.
  11. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art