מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 26°c
אשדוד 24°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 26°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת דובדבנים מוצלחת

מתכון מוצלח וקל להכנה: עוגת דובדבנים מצוינת המתאימה לכל אורח מפתיע, חגיגית וטעימה ומורכבת ממצרכים נגישים

מתכון לעוגת דובדבנים מוצלחת
עוגת דובדבנים צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת דובדבנים מוצלחת / שחר שולמית

המצרכים לעוגת דובדבנים מוצלחת:

מידות אוניברסליות

  • תבנית נון סטיק מלבנית גודל 29/13 סנטימטר משומנת ומקומחת או 2 תבניות חד פעמיות מאורכות עם נייר אפיה

לעוגה:

  • 5 ביצים גודל לארג'
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס מיץ דובדבנים ( פירוט בהמשך)
  • 1/4 כוס ריבת תותים
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס דובדבנים (קונים בצנצנת או בשימורים בסופרים ומשתמשים בנוזל שלהם ובדובדבנים לאחר שמסננים אותם היטב מנוזלים)

אופן ההכנה לעוגת דובדבנים מוצלחת:

  1. מדליקים תנור לחום של 160 מעלות
  2. בקערת המיקסר מקציפים על מהירות גבוהה את הביצים עם הסוכרים עד למסה בהירה ותפוחה
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים (מלבד הדובדבנים) לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד המסה
  4. עוצרים את פעולת המיקסר ומטמיעים עם מרית את הדובדבנים
  5. יוצקים את המסה לתבנית ואופים בין 40 ל45 דקות או עד שהעוגה מוכנה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art