מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 26°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתבשיל עופות וחומוס עם תירוש וסילאן

מתכון נהדר המתאים כמנה עיקרית לסעודת שבת, תבשיל עופות המתבשל בתירוש וסילאן יחד עם גרגירי חומוס וירק קצוץ

מתכון לתבשיל עופות וחומוס עם תירוש וסילאן
תבשיל עופות עם חומוס בסילאן צילום: שולמית שחר

מתכון לתבשיל עופות וחומוס עם תירוש וסילאן / שחר שולמית

המצרכים לתבשיל עופות וחומוס עם תירוש וסילאן:

מידות אוניברסליות

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • מגש ירכיים (6 חתיכות גדולות)
  • 2 כוסות תירוש אדום לקידוש
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפיות מחוקות מלח
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 1 כף מחוקה פפריקה מתוקה
  • 1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס ( משקל 550 גרם)

אופן ההכנה לתבשיל עופות וחומוס עם תירוש וסילאן:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם
  2. חותכים אותם לרבעים ומניחים בסיר
  3. מורידים לעופות את העור ושוטפים היטב
  4. מניחים את העופות מעל תפוחי האדמה
  5. מפזרים מעל את התיבול (מלבד החומוס) ומביאים לרתיחה
  6. מבשלים את התבשיל כשהוא מכוסה על להבה בינונית ומידי פעם לוקחים רוטב מתחתית הסיר ומפזרים מעל התבשיל
  7. מבשלים עד שרוב הנוזלים הצטמצמו והתבשיל מקבל גוון שחום
  8. מוסיפים את גרגירי החומוס המסוננים ומבשלים עוד מספר דקות
  9. מפזרים מעל כל מנה מעט פטרוזליה קצוצה ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art