מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחיתוכיות עוגת גבינה על בסיס פריך

מתכון נהדר לעוגה מיוחדת ושווה, עוגת גבינה המורכבת משלוש שכבות כאשר בבסיסה בצק פריך במרכז מלית גבינה משובח ומלמעלה בצק פריך המעניק טעם מיוחד לעוגה מושלמת

מתכון לחיתוכיות עוגת גבינה על בסיס פריך
עוגת גבינה צילום: ענת והבה

מתכון לחיתוכיות עוגת גבינה על בסיס פריך / ענת והבה

המצרכים לחיתוכיות עוגת גבינה על בסיס פריך:

תבנית גודל 30/40

לבסיס:

  • 3 כוסות קמח
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות סוכר
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס חלב

למלית:

  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 ק"ג גבינה לבנה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 4 כפות קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה לחיתוכיות עוגת גבינה על בסיס פריך:

הכנת הבסיס:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבסיס ולשים היטב עד לקבלת בצק רך ונעים (אם יש צורך והבצק מעט יבש ניתן להוסיף מעט חלב)
  2. מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל התבנית
  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בסיס של בצק אחד

הכנת המלית:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית וטורפים אותם היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. שופכים את הבלילה לתבנית עם בסיס הבצק שהנחנו, ומעל הבלילה מניחים בעדינות את מלבן הבצק הנוסף (יש להיעזר בזוג ידיים נוספות)
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ואופים במשך כ20 דקות מוציאים ומכסים בנייר כסף
  4. מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה, מסירים את הכיסוי ובודקים אם הבצק הזהיב, אם לא, ממשיכים באפייה עוד מספר דקות ללא כיסוי עד להזהבה.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים הייטב ללא כיסוי.
  6. לאח"מ מכסים שוב ומכניסים לקירור למשך הלילה
  7. למחרת מוציאים את העוגה מיישרים היטב וחותכים לריבועים.
  8. מפזרים אבקת סוכר ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ענת והבה קייטרינג וקינוחי בוטיק

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art