מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבלונדיז, בראוניז ומרציפן

לכל אוהדי העוגות המורכבות: קבלו מתכון לעוגה מיוחדת ומלאת טעמים בשלוש שכבות, שילוב של בלונדיז עם בראוניז בציפוי רושר ושכבת מרציפן

מתכון לבלונדיז, בראוניז ומרציפן
בלונדיז, בראוניז ומרציפן צילום: שולמית שחר

מתכון לבלונדיז, בראוניז ומרציפן / שחר שולמית

המצרכים לבלונדיז, בראוניז ומרציפן:

מידות אוניברסליות

לבלונדיז (עוגת בסיס):

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם חמאה (או מחמאה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 115 גרם קמח תופח

לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס סילאן
  • 1/3 כוס אבקת שקדים
  • 1/2 כוס קמח

לציפוי רושר לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם חמאת קקאו (או שמן)
  • 60 גרם בראס אגוזים

למרציפן מהיר (רצוי להכין יום קודם):

  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה לבלונדיז, בראוניז ומרציפן:

הכנת הבלונדיז (עוגת הבסיס):

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  2. בקערה גדולה שמים את החמאה יחד עם השוקולד וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד לאיחוד מוסיפים לקערה את שאר המצרכים בהדרגה לפי סדר כתיבתם ומערבבים בין לבין עד לאיחוד המסה
  3. סוגרים רינג מרובע גודל 24/24 סנטימטר בנייר אפיה ונייר כסף
  4. משמנים ומניחים אותו על גבי משטח אפיה
  5. יוצקים לתוך הרינג את המסה ואופים כ30 דקות או עד שהבלונדיז מתייצב (לא לאפות יותר מידי)
  6. מצננים ומחלצים בזהירות את הבלונדיז מהרינג ומניחים אותו על משטח הגשה(אפשר להקפיא ואז לחלץ אותו מהרינג...כדי שהעוגה לא תשבר )

הכנת הבראוניז:

  1. שמים בקערה את השוקולד עם השמן וממיסים אותם במיקרוגל בהדרגה עד לאיחוד
  2. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים בהדרגה לפי סדר כתיבתם ומערבבים בין לבין עד לאיחוד המסה
  3. סוגרים רינג מרובע גודל 20/20 סנטימטר בנייר אפיה ונייר כסף
  4. משמנים ומניחים אותו על גבי משטח אפיה
  5. יוצקים את המסה לרינג ואופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות במשך כ30 דקות או עד שהבראוניז מתייצב (לא לאפות יותר מידי)

הכנת ציפוי רושר לבראוניז:

  1. שמים בקערה את השוקולד עם חמאת קקאו וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים עד לאיחוד(מערבבים בין לבין) מוסיפים את הבראס ומערבבים
  2. מחלצים בזהירות את הבראוניז מהרינג ומניחים אותו מעל רשת ויוצקים עליו את ציפוי הרושר
  3. כאשר הרושר התייצב מרימים את הבראוניז בזהירות ומניחים מעל הבלונדיז

הכנת מרציפן מהיר (רצוי להכין יום קודם):

  1. במעבד מזון שמים את כל המצרכים ומעבדים עד לאיחוד
  2. דוחסים את המרציפן לתבנית הסיליקון הייעודית ומקפיאים לפני חילוץ
  3. מניחים את המרציפן מעל הבראוניז ומקשטים לפי טעמכם

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art