מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרי

מאפה גבינות מלוח וטעים, בורקיטס במלית של בצלים וגבינה בולגרית המעניקים טעם משובח ולמאכל חלבי משביע ומיוחד

מתכון לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרי
בורקיטס בצלים וגבינה בולגרית צילום: שולמית שחר

מתכון לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרית / שולמית שחר

המצרכים לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרית:

מידות אוניברסליות

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 4 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה

למלית:

  • 1 חבילת בצל ירוק
  • 2 כפות שמן לטיגון הבצל הירוק
  • 4 בצלים סגולים בינוניים
  • 2 כפות שמן לטיגון הבצלים הסגולים
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה

אופן ההכנה לבורקיטס בצלים וגבינה בולגרית:

הכנת המלית:

  1. קוצצים ומטגנים מעט את הבצל הירוק
  2. מקלפים וקוצצים את הבצל הסגול ומטגנים אותו
  3. מאחדים ומתבלים את הבצלים ומערבבים אותם עם הגבינה
  4. מדליקים תנור ל170 מעלות

הכנת הבצק:

  1. שמים את כל המצרכים בקערה ולשים ידנית עד לקבלת בצק נעים
  2. שוקלים מהבצק כל יחידה במשקל של 20 גרם (בהעדר משקל כל חתיכה תהיה בערך בגודל של כדור פינג פונג)
  3. מניחים את חתיכות הבצק מעל שקית ניילון ומכסים אותם בנילון נוסף כדי שהבצק לא יתייבש
  4. פותחים כל חתיכת בצק בידיים לעיגול בגודל של כף היד
  5. שמים במרכז הבצק כף מהמלית וסוגרים היטב לחצי עיגול תוך כדי מתיחה ופתיחה של הבצק
  6. קורצים עם קורצן עגול את הבצק כדי לקבל חצי עיגול יפה (אופציונלי)
  7. מניחים את הבוריקטס מעל נייר אפיה ומורחים אותו בביצה ומפזרים שומשום
  8. אופים כ20 דקות או עד שהבוריקטס זהובים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art