עמית סגל ב'ידיעות': כשבבית הלבן ממתינות שנתיים עם הממשל הידידותי בהיסטוריה, מבחינת נתניהו סדר הפעולות הוא קודם המלחמה, אח"כ איראן, אח"כ סעודיה, אח"כ גיוס. החוק יהיה עם יותר מכסות ויותר צווים, אבל יפטור את שאר הלומדים מהסנקציות הפליליות. החרדים יצאו אופטימיים מפגישה עם רה"מ ושר הביטחון. ההערכה היא שגברו הסיכויים לאישור חוק חדש.
קל להכנה: מתכון לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום
מתכון קל להכנה של דגי סלמון הנאפים בתנור ברוטב עסיסי עם ירק קצוץ וגרגירי חומוס, יוצרים יחד מנת פתיחה מושלמת
מתכון לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום / שולמית שחר
המצרכים לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום:
מידות אוניברסליות
- נתח שלם של דג סלמון (1.5 קילו)
- 1 קופסת שימורים של חומוס ענק מושרה ומבושל
- 3/4 כוס רוטב לדג (עגבניות, שמן זית ושום של אוסם)
- 1/3 כוס שמן
- 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום:
- מקלפים את העור של הדג וחותכים אותו לרצועות
- שוטפים אותו היטב ומסננים אותו במסננת
- שוטפים את החומוס ומסננים אותו מהנוזלים
- מניחים בתבנית מעל גבי נייר אפיה את הדגים ומפזרים מעליהם את החומוס
- מערבבים בקערית את מצרכי התיבול ומורחים היטב את הדגים (ממליצה להשאיר את התבנית בתנור במשך כשעה לפני שמפעילים אותו)
- אופים את הדגים בחום של 200 מעלות כ30 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון.