מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר

המאפה האהוב והמסורתי המגיע מהמטבח הבוכרי, גוז'גיז'ה - מאפה בצק במילוי של תערובת בשר המוגש לצד עגבניות מרוסקות ומעניק מנה בשרית מוצלחת וטעימה במיוחד

מתכון לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר
גוז'גיז'ה מאפה בצק ממולא בבשר צילום: נועם זיגדון

מתכון לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר

המצרכים לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר:

כוס מדידה חד פעמית חמה

כמות: כ-30  יחידות

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חומץ
  • 2 כוסות מים

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר צלעות מספר 2 חתוך לחתיכות קטנות קטנות
  • 8 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון (עדיף זרא)

המצרכים לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר:

הכנת הבצק:

  1. בקערה, מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים בצד למשך חצי שעה

הכנת המילוי:

  1. סוחטים את הבצל מנוזלים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בשר אחידה

הרכבת הגוז'גיז'ה:

  1. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים, כל כדור מרדדים לעיגול דק דק
  2. מניחים במרכז כף גדושה של תערובת הבשר
  3. אוספים את קצוות בצק כמו שק או שיוצרים קיפול לצורת משולש
  4. מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים כ-40 דקות עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: אלה אמינוב

מאת: נועם זיגדון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art