עמית סגל ב'ידיעות': כשבבית הלבן ממתינות שנתיים עם הממשל הידידותי בהיסטוריה, מבחינת נתניהו סדר הפעולות הוא קודם המלחמה, אח"כ איראן, אח"כ סעודיה, אח"כ גיוס. החוק יהיה עם יותר מכסות ויותר צווים, אבל יפטור את שאר הלומדים מהסנקציות הפליליות. החרדים יצאו אופטימיים מפגישה עם רה"מ ושר הביטחון. ההערכה היא שגברו הסיכויים לאישור חוק חדש.
מתכון לעוגת מילפיי עם קרם פטסייר וזיגוג שוקולד
עוגת מילפיי היא עוגה המורכבת משלוש שכבות של בצק עלים כאשר בינהם שכבת קרם פטסייר מושלם המעניק את טעמו המיוחד לעוגה מפנקת ומלאת עניין
מתכון לעוגת מילפיי עם קרם פטסייר וזיגוג שוקולד / אתי זוהר
המצרכים לעוגת מילפיי עם קרם פטסייר וזיגוג שוקולד:
- 1 חב' בצק עלים
למילוי קרם פטיסייר:
- 1/4 כוס קורנפלור (כוס חד פעמי חם - 25 גרם)
- 1 + רבע כוסות חלב קר (250 מיל)
- 1/2 כוס סוכר + 2 כפות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 חלמונים
- 2 שמנת מתוקה
- 1 חבילת פודינג וניל
למילוי קרם וניל: (אם לא מעוניינים בקרם פטסייר ניתן להמיר בקרם הזה)
- 3 מכלים שמנת מתוקה
- 6 כפות פודינג וניל
- 1/2 כוס חלב
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חמאה
- 1 כף שמן קנולה
לזיגוג שוקולד:
- 50 גרם שוקולד חלב מומס בתוך שקית זילוף
אופן ההכנה לעוגת מילפיי עם קרם פטסייר וזיגוג שוקולד:
- לוקחים את בצק העלים וחותכים אותו ל 3 מלבנים שווים בגודל של תבנית בינונית חד פעמית, (אפשר לרדד מעט את הבצק)
- מניחים את ריבוע הבצק הראשון על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור ומעל הבצק מניחים נייר אפיה נוסף ומעליו תבנית נוספת של תנור זהה לתבנית שמלמטה, (מהלך זה גורם לבצק להישאר דק ולא לתפוח מידי)
- מכניסים את ריבוע הבצק ביחד עם התבניות שמעל לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 25 -30 דקות, עד להזהבה נאה
- כך עושים עם ריבועי הבצק הנוספים .
הכנת קרם פטיסייר:
- בסיר חלבי מערבבים רבע כוס קורנפלור עם כמה טיפות חלב קר, מערבבים היטב היטב שלא יהיו גושים.
- יוצקים פנימה בהדרגה כל פעם מעט מהחלב.
- מוסיפים את הסוכר, סוכר וניל וחלמונים ומערבבים היטב
- מחממים על אש בינונית את כל המצרכים ומערבבים בצורה מתמדת מבלי להפסיק, במשך כמה דקות טובות עד שרואים שהתערובת מסמיכה (מעט דומה לתערובת של פחזניות)
- מניחים את הסיר על השיש ומקררים לטמפרטורת החדר
- מכניסים למקפיא למשך שעה וחצי, מוציאים ומערבבים היטב
- בקערת המיקסר מקציפים היטב את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר וחבילת פודינג וניל על מהירות עוצמתית עד שנהיה קצף מעט נוקשה ולא רך.
- מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה אחרת ושמים את קרם הפטיסייר בקערת המיקסר. (אין צורך לשטוף את הקערה משאריות השמנת מתוקה)
- מקציפים את קרם הפטיסייר עד שלא יהיו גושים ומוסיפים בהדרגה את הקצפת, בכל פעם 2 כפות בערך.
הכנת קרם וניל: (אם לא מעוניינים בקרם פטסייר ניתן להמיר בקרם הזה)
- מקציפים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת קצפת יציבה.
אופן הרכבת העוגה:
- מניחים ריבוע בצק אפוי ועליו מורחים בעזרת שקית זילוף ללא צנתר מחצית מהקצפת
- מעל הקצפת מניחים ריבוע נוסף ומזלפים את יתרת מחצית מהקצפת
- מעל הקצפת מניחים ריבוע נוסף. כך שנוצר לנו כעת שלוש שכבות של בצק וביניהן קרם.
הכנת הציפוי:
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים היטב
- מוסיפים כף שמן קנולה ומערבבים היטב.
- מורחים את תערובת השוקולד מעל העוגה ומשטחים היטב.
זיגוג שוקולד חלב:
- לוקחים את שקית הזילוף עם השוקולד חלב המומס ומזלפים פסים מעל שכבת השוקולד
- מעבירים קיסם בין הקווים ליצירת קישוט
- מכניסים למקפיא ל 10 דקות עד להתייצבות השוקולד, מוציאים מהמקפיא ומיד חותכים את העוגה לקוביות.
טיפ: רצוי לחתוך את העוגה שהבצק ממש קרנצ'י באותו יום שמכינים ולא למחרת שהבצק נהיה רך ויקשה על החיתוך.
בהצלחה רבה ובתאבון