מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה גבינה עם בוראטה

מחפשים מתכון לארוחת בוקר או ערב? קבלו מתכון למאפה גבינה מושלם בשילוב גבינת בוראטה ועלי בזיליקום

מתכון למאפה גבינה עם בוראטה
מאפה גבינה עם בוראטה צילום: נועם זיגדון

מתכון למאפה גבינה עם בוראטה / נועם זיגדון

המצרכים למאפה גבינה עם בוראטה:

לבצק:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1 ק"ג קמח
  • ½-1 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½-2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כוס שמן

למילוי:

  • 1 גבינת בוראטה
  • 150 גרם גבינת שמנת
  • 2 כפות רוטב פסטו
  • גבינות קשות (מה שאתם אוהבים - פולין גודה בולגרית)
  • פטריות / עגבניות שרי / זיתים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתוש

לקישוט:

  • מעט שומשום

אופן ההכנה למאפה גבינה עם בוראטה:

הכנת הבצק:

  1. במיקסר מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה
  3. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ופותחים כל כדור לעיגול גדול
  4. מניחים בתבנית משומנת כולל השוליים

הכנת המילוי:

  1. מכניסים את גבינת השמנת לשקית זילוף
  2. מזלפים לאורך כל הבצק פס בקצה
  3. מקפלים את הבצק מעל הגבינה ומברישים רוטב פסטו במרכז
  4. מפזרים את הגבינות ומוסיפים פטריות, עגבניות שרי, זיתים וכו'
  5. מברישים את הבצק בשמן עם שום כתוש ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים עד להשחמה
  7. כשהמאפה חם מניחים את גבינת הבוראטה במרכז
  8. מפזרים בזיליקום טרי ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art