מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות

מתכון לסלט חצילים מבושל המגיע מהמטבח הטורקי ומשולב בגמבות אדומות, בצל, עגבניות, פלפל חריף ושום, בתיבול מוצלח וטעים 

מתכון לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות
סלט טורקי צילום: אתי זוהר

מתכון לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות / אתי זוהר

המצרכים לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות:

  • 1 חציל גדול
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גמבות חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך
  • 6 עגבניות גדולות מקולפות חתוכות לקוביות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית מרק עוף
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כף סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות:

  1. חותכים את החציל לקוביות קטנות מצפים במעט שמן זית וצולים קלות (לא צריך להשחים ממש, רק להתרככות)
  2. ניתן לעשות זאת בתנור או בנינגה.
  3. בסיר או מחבת רחבה מטגנים את קוביות הבצל, הגמבות והפלפל החריף
  4. מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים היטב עד לריכוך העגבניות ושאר הירקות
  5. מוסיפים כף פפריקה, רבע כפית כמון, כפית מרק עוף, מעט פלפל שחור גרוס, 2 כפות רסק עגבניות, חצי כף סוכר ו1 כוס מים
  6. נותנים להכל להתבשל על אש בינונית עד שהרוטב מעט מצטמצם ומערבבים מידיי פעם
  7. טועמים אם חסר מלח ומוסיפים מעט.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art