מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום

תבשיל נהדר המתאים כתוספת למנה עיקרית לצד אורז לבן או כסלט לכבוד שבת קודש, זיתים המתבשלים עם פטריות וגמבות ברוטב אדום ועסיסי 

מתכון לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום
תבשיל זיתים ופטריות צילום: אתי זוהר

מתכון לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום / אתי זוהר

המצרכים לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום:

  • 2 קופסאות של זיתים ללא חרצנים מסוננים ממים
  • 2 כפות שמן
  • 1 קופסת פטריות חתוכות או חצויות
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות קטנות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה
  • מעט פלפל שאטה
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כמון
  • קמצוץ כורכום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1/2 כוס מים
  • מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה לתבשיל זיתים ופטריות ברוטב אדום:

  1. מסננים מהמים 2 קופסאות של זיתים ללא חרצנים, שמים את הזיתים בתוך סיר ומכסים במים
  2. מבשלים על האש ומביאים לרתיחה, מסננים מהמים, חוזרים על פעולת ההרתחה פעמיים ולבסוף מסננים היטב

הכנת התבשיל:

  1. בסיר נפרד שמים את השמן, פטריות וגמבה וצורבים אותם מעט
  2. מוסיפים את יתר המצרכים מלבד הכוסברה ומערבבים היטב
  3. מבשלים את הרוטב מספר דקות עד שמתחיל להסמיך ורק אחרי שהרוטב מסמיך ומצטמצם מוסיפים את הזיתים
  4. מערבבים קלות מידי פעם ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות
  5. לקראת הסוף מוסיפים מעט כוסברה קצוצה טריה
  6. טועמים אם חסר מלח ומתקנים תיבול
  7. מגישים עם אורז לבן או כסלט

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art