מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטורטיות במלית גבינה צהובה, חומוס ובצל ירוק

מתכון נהדר המתאים לארוחת בוקר משביעה וטעימה, טורטייה הממולאת בתערובת של גבינה צהובה, גרגירי חומוס ובצל ירוק, ומטוגנת עם בלילה המעניקה לה טעם מיוחד   

מתכון לטורטיות במלית גבינה צהובה, חומוס ובצל ירוק
טורטיה במלית גבינה צהובה, חומוס ובצל ירוק צילום: שולמית שחר

מתכון לטורטיות במלית גבינה צהובה, חומוס ובצל ירוק / שולמית שחר

המצרכים לטורטיות במלית גבינה צהובה, חומוס ובצל ירוק:

מידות אוניברסליות

1 חבילת טורטיות מקמח מלא (13 יחידות)

לבלילה:

  • 2 ביצים גודל לארג'
  • 100 מ"ל חלב
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מחוקה מלח

למלית:

  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 קופסת שימורים של חומוס שלם מבושל ללא נוזלים (550 גרם)
  • 1 חבילת בצל ירוק קצוץ ומטוגן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מחוקה מלח

אופן ההכנה לטורטיות במלית גבינה צהובה, חומוס ובצל ירוק:

הכנת הבלילה:

  1. מערבבים היטב את המצרכים בכלי גדול ורחב כגודל הטורטיות עד לקבלת בלילה נוזלית

הכנת הטורטיות:

  1. טובלים כל טורטייה בבלילת הביצים ומחזיקים באוויר כדי שהנוזלים המיותרים ייזלו חזרה לכלי
  2. מניחים את הטורטייה מעל שקית ניילון וממלאים בחצי שלה (לא בקצוות)
  3. 2 כפות גבינה צהובה, 2 כפות חומוס מבושל, 2 כפות בצל ירוק ומפזרים מעל מלח ופלפל שחור
  4. מקפלים את הטורטייה לחצי ומצמידים את הקצוות עד שייצמדו ומעבירים למחבת טפלון משומנת (בכל צד של טיגון שמים כפית שמן)
  5. מוסיפים עוד חצי טורטייה ממולאת למחבת ומטגנים כל פעם 2 יחידות על להבה נמוכה עד הזהבה משני הצדדים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art