מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 24°c
בני ברק 29°c
אשדוד 26°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 24°c
בני ברק 29°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור שוקולד רפאלו

לכל אוהדי הפטיפורים ואלו שאוהבים להשקיע: קבלו מתכון לפטיפור מיוחד וטעים בדרגת קושי בינונית, טעים חגיגי ומוצלח

מתכון לפטיפור שוקולד רפאלו
פטיפור שוקולד רפאלו צילום: שולמית שחר

מתכון לפטיפור שוקולד רפאלו / שחר שולמית

המצרכים לפטיפור שוקולד רפאלו:

מידות אוניברסליות

לבצק שוקולד שקדים:

  • 300 גרם קמח
  • 40 גרם סוכר
  • 40 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 30 גרם קקאו
  • 200 גרם קוביות חמאה או מחמאה קרה
  • 1 ביצה גודל לארג'

לחטיף רפאלו:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 230 גרם חלב מרוכז
  • 2 כפות עראק (או מים)
  • מעט צבע מאכל ירוק נאון
  • 275 גרם קוקוס

אופן ההכנה לפטיפור שוקולד רפאלו:

הכנת בצק שוקולד שקדים:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  2. במעבד מזון שמים את כל המצרכים מלבד הביצה ומעבדים עד למראה פירורי
  3. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד ראשוני
  4. ממלאים את השקעים בתבניות הסיליקון ומפלסים את המסה
  5. אופים את העוגיות כ20 דקות או עד שהן מוכנות ומניחים לצינון

הכנת חטיף רפאלו:

  1. ממיסים בבן מרי את השוקולד לבן עם החלב המרוכז עד לאיחוד
  2. מוסיפים העראק לאחר שמערבבים אותו עם צבע המאכל ואת הקוקוס ומאחדים מסה( ממליצה לטחון מעט את הקוקוס שיהיה דק יותר) דוחסים היטב לתבניות ומקפיאים לפני חילוץ

ההרכבה:

  1. מצמידים כל בסיס עוגיה לחטיף הרפאלו במעט ממרח כלשהו
  2. אני פוררתי כמה עוגיות ופיזרתי אותן בתוך השקע של הפטיפור

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art