ברדוגו: הבוקר בידיעות אחרונות רונן ברגמן מפרסם תחקירים סודיים של צה"ל. ואני שואל: מי הדליף לרונן ברגמן את הפרוטוקולים הסודיים?.
מתכון לפטיפור שוקולד רפאלו
לכל אוהדי הפטיפורים ואלו שאוהבים להשקיע: קבלו מתכון לפטיפור מיוחד וטעים בדרגת קושי בינונית, טעים חגיגי ומוצלח
מתכון לפטיפור שוקולד רפאלו / שחר שולמית
המצרכים לפטיפור שוקולד רפאלו:
מידות אוניברסליות
לבצק שוקולד שקדים:
- 300 גרם קמח
- 40 גרם סוכר
- 40 גרם אבקת סוכר
- 40 גרם אבקת שקדים
- 30 גרם קקאו
- 200 גרם קוביות חמאה או מחמאה קרה
- 1 ביצה גודל לארג'
לחטיף רפאלו:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 230 גרם חלב מרוכז
- 2 כפות עראק (או מים)
- מעט צבע מאכל ירוק נאון
- 275 גרם קוקוס
אופן ההכנה לפטיפור שוקולד רפאלו:
הכנת בצק שוקולד שקדים:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- במעבד מזון שמים את כל המצרכים מלבד הביצה ומעבדים עד למראה פירורי
- מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד ראשוני
- ממלאים את השקעים בתבניות הסיליקון ומפלסים את המסה
- אופים את העוגיות כ20 דקות או עד שהן מוכנות ומניחים לצינון
הכנת חטיף רפאלו:
- ממיסים בבן מרי את השוקולד לבן עם החלב המרוכז עד לאיחוד
- מוסיפים העראק לאחר שמערבבים אותו עם צבע המאכל ואת הקוקוס ומאחדים מסה( ממליצה לטחון מעט את הקוקוס שיהיה דק יותר) דוחסים היטב לתבניות ומקפיאים לפני חילוץ
ההרכבה:
- מצמידים כל בסיס עוגיה לחטיף הרפאלו במעט ממרח כלשהו
- אני פוררתי כמה עוגיות ופיזרתי אותן בתוך השקע של הפטיפור