מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו

קינוח שהוא מנה: מתכון נהדר למניפת פילו במילוי של תערובת תפוחים מושלמת וטעימה, בהגשה עם אבקת סוכר וזילוף סילאן תקבלו מאפה מרשים במיוחד

מתכון למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו
מניפת תפוחים צילום: אפרת ושדי

מתכון למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו / אפרת ושדי

המצרכים למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו:

  • 3 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות לימון סחוט
  • 1 כף מיץ תפוחים סחוט טבעי
  • 1/4 כוס סוכר דמררה
  • 1/2 כף קורנפלור + 1/2 כף מים (מעורבבים יחד)
  • 1 חב' בצק פילו מופשר
  • שמן קוקוס להברשת הפילו

להגשה:

  • סליאן טבעי
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו:

  1. מחממים תנור ל190 מעלות

הכנת המלית:

  1. במחבת רחבה מכניסים את התפוחים, סוכר דמררה, שמם קוקוס וקינמון ומערבבים היטב
  2. מבשלים על אש בינונית במשך מספר דקות עד שהסוכר נמס ומבעבע
  3. מוסיפים את המיץ לימון ומיץ תפוחים ומערבבים לאיחוד
  4. מסירים מהאש ומצננים היטב

הרכבת המניפה:

  1. לוקחים דף פילו אחד ומברישים בשמן קוקוס היטב
  2. מכווצים את הדף במרכז מהחלק הקרוב אלינו לחלק הרחוק יותר כמניפה
  3. מניחים מהמלית ומקפלים
  4. אופן הכנת המניפה. קרדיט: אפרת ושדי.
  5. מברישים במעט שמן קוקוס מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך כ 15 עד 20 דקות או עד להזהבה.
  6. מצננים היטב
  7. מפזרים אבקת סוכר ומזלפים סילאן.

 בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art