ברדוגו: הבוקר בידיעות אחרונות רונן ברגמן מפרסם תחקירים סודיים של צה"ל. ואני שואל: מי הדליף לרונן ברגמן את הפרוטוקולים הסודיים?.
מתכון למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו
קינוח שהוא מנה: מתכון נהדר למניפת פילו במילוי של תערובת תפוחים מושלמת וטעימה, בהגשה עם אבקת סוכר וזילוף סילאן תקבלו מאפה מרשים במיוחד
מתכון למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו / אפרת ושדי
המצרכים למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו:
- 3 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 כפות שמן קוקוס
- 1 כפית קינמון
- 2 כפות לימון סחוט
- 1 כף מיץ תפוחים סחוט טבעי
- 1/4 כוס סוכר דמררה
- 1/2 כף קורנפלור + 1/2 כף מים (מעורבבים יחד)
- 1 חב' בצק פילו מופשר
- שמן קוקוס להברשת הפילו
להגשה:
- סליאן טבעי
- אבקת סוכר
אופן ההכנה למניפת תפוחים נדירה מבצק פילו:
- מחממים תנור ל190 מעלות
הכנת המלית:
- במחבת רחבה מכניסים את התפוחים, סוכר דמררה, שמם קוקוס וקינמון ומערבבים היטב
- מבשלים על אש בינונית במשך מספר דקות עד שהסוכר נמס ומבעבע
- מוסיפים את המיץ לימון ומיץ תפוחים ומערבבים לאיחוד
- מסירים מהאש ומצננים היטב
הרכבת המניפה:
- לוקחים דף פילו אחד ומברישים בשמן קוקוס היטב
- מכווצים את הדף במרכז מהחלק הקרוב אלינו לחלק הרחוק יותר כמניפה
- מניחים מהמלית ומקפלים
- אופן הכנת המניפה. קרדיט: אפרת ושדי.
- מברישים במעט שמן קוקוס מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך כ 15 עד 20 דקות או עד להזהבה.
- מצננים היטב
- מפזרים אבקת סוכר ומזלפים סילאן.
בהצלחה רבה ובתאבון