מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך

רוצים להפתיע עם קינוח חגיגי חלבי? הנה מתכון לפטיפור מיוחד וטעים, על בסיס פריך בשילוב של גבינת מסקרפונה, ביסקוויטים ומקלות שקדים

מתכון לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך
פטיפור מסקרפונה על בסיס פריך צילום: שולמית שחר

מתכון לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך / שחר שולמית

המצרכים לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך:

מתקבלים 33 יחידות (תלוי בגודל הפטיפור)

לחטיף מסקרפונה:

  • 420 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
  • 100 גרם מקלות שקדים
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • גרידה מלימון שלם

לבצק פריך:

  • 350 גרם קמח
  • 200 גרם קוביות חמאה קרה
  • 100 גרם סוכר
  • 35 מ"ל מים קרים
  • מעט צבע מאכל כתום אופציונלי

אופן ההכנה לפטיפור מסקרפונה על בסיס פריך:

הכנת חטיף מסקרפונה:

  1. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים והשקדים עד שהביסקוויטים הופכים לאבקה והשקדים קצוצים מאוד
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עד לאיחוד
  3. ממלאים היטב את התבניות הייעודיות במסה ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת בצק פריך:

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל המצרכים מלבד המים וצבע המאכל עד למראה פירורי
  3. מוסיפים את המים כשהם מעורבבים עם צבע המאכל ומעבדים עד לאיחוד הבצק ותו לא
  4. ממלאים את תבניות הסיליקון הייעודיות במסה ומשטחים היטב
  5. מכסים את תבניות הסיליקון עם נייר אפיה כדי לשמר את הגוון הכתום עד כמה שניתן
  6. אופים את העוגיות כ17 דקות או עד הזהבה
  7. מצננים אותן היטב לפני חילוץ

ההרכבה:

  1. מצמידים את הבסיס הפריך לחטיף המסקרפונה במעט ממרח חלווה או מעט מייפל ומקשטים לפי טעמכם
  2. אני מלאתי בשקע ממרח פררו רושה תפוז לאחר שחיממתי אותו מעט

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art