ברדוגו: הבוקר בידיעות אחרונות רונן ברגמן מפרסם תחקירים סודיים של צה"ל. ואני שואל: מי הדליף לרונן ברגמן את הפרוטוקולים הסודיים?.
מתכון לקינוח פרווה קצפת ופירות יער
מחפשים קינוח פרווה חגיגי ושווה? קבלו מתכון מוצלח לקינוח שכבות על בסיס בסקוויטים וחמאת בוטנים בשילוב קצפת וריבת פירות יער המעניקים את הטעם המיוחד לכבוד שבת קודש
מתכון לקינוח פרווה קצפת ופירות יער / אתי זוהר
המצרכים לקינוח פרווה קצפת ופירות יער:
לבסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים טחונים
- 50 גרם נטורינה ( או חמאה לחלבי)
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות קוקוס / פקנים מסוכרים
לקצפת:
- 250 מיל קצפת צמחית (או שמנת מתוקה לחלבי)
- 2 כפות גדושות פודינג וניל
- 1 כפית סוכר
לריבת פירות יער:
- 1 כוס פירות יער קפואים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה לקינוח פרווה קצפת ופירות יער:
הכנת ריבת פירות יער:
- בסיר קטן מכניסים את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה - כ 10 דקות עד שרואים שמתחיל להיות סמיך מעט .
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את פירות היער וממשיכים לבשל כ 5 עד 10 דקות - עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ונהיה לריבה
- מקררים ושמים בצד
הכנת הבסיס:
- ממיסים את הנטורינה ומוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים היטב עד לאיחוד
- מניחים כפית מהבסיס בתוך תבניות שקעים ומשטחים היטב
- מעל מזלפים מהקצפת בעזרת שקית זילוף עם צנתר כוכב.
- מעל הקצפת מניחים מעט ריבת פירות
- אפשר ליצור מראה משוייש בעזרת שיפוד
- מכניסים להקפאה במשך 4 שעות, מחלצים ומגישים
- שומרים בקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון