מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 25°c
בני ברק 0°c
אשדוד 25°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 25°c
בני ברק 0°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפאי פיצוחים מושלם

מתכון לפאי פיצוחים מושלם שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו, מתאים כקינוח חגיגי לארוחה חלבית יוקרתית 

מתכון לפאי פיצוחים מושלם
פאי פיצוחים מושלם צילום: נועם זיגדון

מתכון לפאי פיצוחים מושלם / נועם זיגדון

המצרכים לפאי פיצוחים מושלם:

כוס מדידה חד פעמית חמה

תבנית בקוטר 26

לבצק:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה L
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל

למילוי:

  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס דבש
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 400 גרם פיצוחים קלויים
  • ( אגוזי מלך אגוזי פקאן שקים קשיו בולדוג ..)

אופן ההכנה לפאי פיצוחים מושלם:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים לבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד
  2. מכניסים למקרר לחצי שעה

הכנת המילוי:

  1. ממסיים את החמאה עם הדבש והסוכר חום עד שהסוכר נמס
  2. מוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
  3. מוסיפים את הפיצוחים הקלויים

הרכבת הפאי:

  1. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעיגול יותר גדול מקוטר תבנית הפאי ומעבירים לתבנית
  2. מצמידים את הבצק לדפנות וחותכים את השאריות
  3. מניחים נייר אפיה על הבצק
  4. ומניחים קטניות שיכסו את כל הבסיס (בכדי שהבצק לא יתנפח הן משמשות כמשקולת)
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ- 20 דקות
  6. מוציאים את הקטניות ואת הנייר
  7. יוצקים את המילוי ומשטחים היטב
  8. מכניסים שוב לתנור ל 10 דקות נוספות
  9. מוציאים, מצננים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום