ברדוגו: הבוקר בידיעות אחרונות רונן ברגמן מפרסם תחקירים סודיים של צה"ל. ואני שואל: מי הדליף לרונן ברגמן את הפרוטוקולים הסודיים?.
בריאה וטעימה: מתכון לקינואה מבושלת אחד אחד
מתכון נהדר שמתאים לארוחת צהריים כתוספת או כסלט | קינואה מבושלת שניתן להגיש אותה לבד או בשילוב של ירקות המשדרגים אותה לסלט עשיר ומרענן
מתכון לקינואה מבושלת אחד אחד / נועם זיגדון
המצרכים לקינואה מבושלת אחד אחד:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 2 כוסות קינואה מבוררת ושטופה
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כף בצל מטוגן
- 2 כפיות מלח
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 4 כפות שמן
אופן ההכנה לקינואה מבושלת אחד אחד:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הקינואה ומטגנים 3-4 דקות
- מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים ומערבבים היטב
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות על להבה הכי קטנה
- מכבים את הגז ומצננים במשך 15 דקות ורק אז פותחים את הסיר (זה הזמן שהקינואה מתנפחת )
- אחרי רבע שעה פותחים את הסיר ומערבבים
- ניתן להגיש אותה ככה וניתן להוסיף סלט עגבניות עם בצל גמבות בצבעים, פיטרוזליה, שמן ולימון וקיבלתם סלט קינואה עשיר.
בהצלחה רבה ובתאבון