ברדוגו: הבוקר בידיעות אחרונות רונן ברגמן מפרסם תחקירים סודיים של צה"ל. ואני שואל: מי הדליף לרונן ברגמן את הפרוטוקולים הסודיים?.
מתכון לעוגת גבינה נוטלה פרורים אפויה
עוגת גבינה מוצלחת בשילוב נוטלה או ממרח לוטוס המעניקים לה טעם משובח יותר וחגיגי, אין כמו לפתוח את הבוקר עם עוגת גבינה מוצלחת
מתכון לעוגת גבינה נוטלה פרורים אפויה / אתי זוהר
המצרכים לעוגת גבינה נוטלה פרורים אפויה:
לבסיס:
- 3 כוסות קמח (לפי כוס ח"פ שקוף)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1/2 כפית מיץ לימון
- גרידת לימון (לא חובה)
למילוי:
- 3 גבינה לבנה 750 גרם
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות מלאות פודינג וניל
- 3 בצים שלמות
- מעט גרידת לימון
אופן ההכנה לעוגת גבינה נוטלה פרורים אפויה:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
- לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומניחים בצד (לפיזור מלמעלה)
- את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה בינונית
הכנת המילוי:
- בקערה נפרדת מכניסים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה על שכבת הבצק ושומרים כף מהבלילה בצד לשיוש הנוטלה
- משטחים את הבלילה בתבנית
- מוסיפים לכף מהבלילה ששמרנו בצד 2 כפיות גדושות נוטלה או ממרח לוטוס, מערבבים ויוצקים טלוליות מעל השכבה הלבנה
- לוקחים קיסם ויוצרים קישוט שיש .
- מעל שכבת הבלילה מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 עד 50 דקות. או עד להזהבה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון.