ברדוגו: הבוקר בידיעות אחרונות רונן ברגמן מפרסם תחקירים סודיים של צה"ל. ואני שואל: מי הדליף לרונן ברגמן את הפרוטוקולים הסודיים?.
מתכון לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף
מתכון נהדר בטעם משובח: שניצלים המטוגנים בטמפורה ומבושלים לאח"מ ברוטב מרוקאי חריף וטעים במיוחד, בהגשה לצד אורז לבן תקבלו מנת יוקרה מושלמת
מתכון לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף / אורה ארגוב
המצרכים לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף:
1 ק"ג חזה עוף פרוס
לציפוי:
- 4 ביצים
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אבקת שום
לרוטב:
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
- 4 פלפל חריף יבש
- 5 שיני שום כתוש
- 1 כפית כורכום
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית מלח לימון
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מעט מלח
- 1 כוס מים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף:
הכנת חזה העוף:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הציפוי עד לאיחוד
- מוסיפים את חזה העוף
- לאח"מ טובלים בקמח מצה ומטגנים עם מעט שמן משני הצדדים עד לקבלת גוון בהיר
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הגמבות
- מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומטגנים כ-2 דקות נוספות
- מוסיפים את המים והתבלינים ומערבבים היטב
- מעבירים ללהבה בנונית על אש נמוכה ומבשלים כרבע שעה
- מוסיפים את השניצלים המוכנים ומרטיבים בזהירות עם כף את השניצלים
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות
- מורידים מהגז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה
- מומלץ לאכול עם אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון