עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס
לכבוד שבת קודש: מתכון נהדר לדגי סלמון המתבשלים ברוטב טריאקי ומגוון תבלינים בשילוב גרגירי חומוס וכוסברה קצוצה הנותנים את טעמם הנפלא לחגיגה מושלמת
מתכון לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס / שולמית שחר
המצרכים לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס:
מידות אוניברסליות
- נתח דג סלמון שלם בגודל בינוני
- 1 קופסת שימורי חומוס שלם (550 גרם)
- 6 כפות רוטב טריאקי
- 1/2 כוס שמן
- 4 כפות מים
- 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שום כתוש
- חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס:
- מקלפים לדג את העור ושוטפים היטב
- חותכים את הדג למנות ומניחים במחבת רחבה
- שוטפים ומסננים את החומוס ומפזרים מעל הדג
- מפזרים מעל את התיבול (מלבד הכוסברה) ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים את הדגים עם מחבת מכוסה כ1/2 שעה (או עד שרוב הרוטב הצטמצם) ומידי פעם יוצקים מהרוטב מעל הדגים
- מפזרים מעל הדגים את הכוסברה ומתארגנים לחגיגה
בהצלחה רבה ובתאבון