מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 25°c
בני ברק 0°c
אשדוד 25°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 25°c
בני ברק 0°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוף עם אפונה ושומר

תבשיל משובח ומלא עניין: אפונה ושומר המתבשלים יחד עם עופות טבעות בצלים, כרפס, גזר ותפוחי אדמה מעניקים תבשיל חגיגי ומגוון 

מתכון לעוף עם אפונה ושומר
עוף עם אפונה ושומר צילום: עליזה עליון

מתכון לעוף עם אפונה ושומר / עליזה עליון

המצרכים לעוף עם אפונה ושומר:

  • 2 עלי וגבעולי כרפס
  • 7 שוקי עוף
  • 2 בצלים פרוסים לטבעות
  • 2 שומרים חצויים נקיים
  • 5 תפו"א פרוסים לפלחים
  • 1 גזר חתוך לטבעות
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט פלפל לבן
  • 1 כף מרק עוף
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה לעוף עם אפונה ושומר:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה חזקה
  2. מוסיפים את יתרת המצרכים והתבלינים, מכסים הכל במים ומערבבים.
  3. מבשלים על להבה גבוהה במשך 20 דקות ומנמיכים את האש.
  4. מבשלים כשעה עד שעה ורבע או עד שהעופות רכים
  5. ניתן לפזר כוסברה קצוצה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art