מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מצוין לסעודה מפסקת: מתכון לתבשיל עופות מתקתק עם תירוש

מתכון נהדר המתאים לסעודה מפסקת: עופות המתבשלים ברוטב מתקתק עם תירוש וסילאן ומוגשים בפיזור שקדים פרוסים המעניקים טעם משובח לסעודה בשרית מושלמת

מצוין לסעודה מפסקת: מתכון לתבשיל עופות מתקתק עם תירוש
תבשיל עופות מתקתק עם תירוש צילום: שולמית שחר

מתכון לתבשיל עופות מתקתק עם תירוש / שחר שולמית

המצרכים לתבשיל עופות מתקתק עם תירוש:

מידות אוניברסליות

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 מגש ירכיים (6 חתיכות גדולות)
  • 2 כוסות תירוש אדום לקידוש
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפיות מחוקות מלח
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 1 כף שומשום שחור
  • חופן נדיב של שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה לתבשיל עופות מתקתק עם תירוש:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם
  2. חותכים אותם לרבעים ומניחים בסיר
  3. מורידים לעופות את העור ושוטפים היטב
  4. מניחים את העופות מעל תפוחי האדמה
  5. מפזרים מעל את התיבול מלבד השקדים ומביאים לרתיחה
  6. מבשלים את התבשיל כשהוא מכוסה על להבה בינונית ומידי פעם לוקחים רוטב מתחתית הסיר ומפזרים מעל התבשיל
  7. מבשלים עד שרוב הנוזלים הצטמצמו והתבשיל מקבל גוון שחום
  8. מפזרים מעל את השקדים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art