עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לצלי בקר עם פירות יבשים ביין וסילאן
מה יותר מתאים למנה עיקרית יותר מאשר מנת בשר משובחת, מתכון לפרוסות צלי בקר המתבשלות ביין וסילאן יחד עם פירות יבשים ואגוזי לוז המעניקים טעם מוצלח ומלא עניין
מתכון לצלי בקר עם פירות יבשים ביין וסילאן / שולמית שחר
המצרכים לצלי בקר עם פירות יבשים ביין וסילאן:
מידות אוניברסליות
- 2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
- 1 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
- 2 כוסות יין אדום מתוק
- 1 ליטר מים
- 2 בצלים בינוניים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
- 2 כפיות שטוחות מלח
- 1 כוס סילאן
- 1 כפית מחוקה קינמון
- 200 גרם משמש מיובש
- 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
- 100 גרם אגוזי לוז ללא קליפה
אופן ההכנה לצלי בקר עם פירות יבשים ביין וסילאן:
- שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר במשך כמה דקות מכל הצדדים
- מוסיפים לסיר את הבצלים לאחר שקילפנו וחתכנו אותם לרצועות ומטגנים אותם ביחד עם הבשר עוד כמה דקות
- מוסיפים את היין הסילאן המים והתבלינים ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)
- מצננים את נתח הבשר ומוציאים אותו מהסיר מניחים אותו מכוסה לצינון מלא (אפשרי במקרר) על קרש חיתוך ורק אז פורסים אותו לפרוסות בעובי הרצוי לכם
- (צריך שישארו בסיר כ2 כוסות מהרוטב. אם נשארו יותר נוזלים מוציאים אותם לקופסא והם יהיו מצוינים להעשרת תבשיל אחר ואם במשך הבישול הנוזלים הצטמצמו מידי מוסיפים מים רותחים לפי הצורך שישארו בסופו של דבר 2 כוסות ומתקנים תיבול)
- מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר את ציר הבשר ומעל מניחים את הבשר הפרוס והפירות היבשים ומבשלים אותם יחד עם הרוטב שנשאר בסיר על להבה נמוכה כמחצית השעה וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים מעל גבי הבשר
- ניתן לתקן תיבול כדי לשדרג את התבשיל.
בהצלחה רבה ובתאבון