עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לדגי סלמון ברוטב שום ודבש
מתכון נהדר לדגי סלמון ברוטב משובח ועסיסי, שילוב של רוטב שום ודבש עם ירק קצוץ וגרגירי חומוס יוצרים מנת דגים טעימה ומוצלחת
מתכון לדגי סלמון ברוטב שום ודבש / שחר שולמית
המצרכים לדגי סלמון ברוטב שום ודבש:
מידות אוניברסליות
- נתח של 1.5 קילו דג סלמון נורבגי
- 1 קופסת שימורים של חומוס שלם (550 גרם)
- 1/2 כוס רוטב שום ודבש
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית מחוקה מלח
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 חבילת כוסברה קצוצה
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ לפרוסות דקיקות ( אופציונלי)
אופן ההכנה לדגי סלמון ברוטב שום ודבש:
- מקלפים לדג את העור וחותכים אותו לחתיכות
- שוטפים היטב ומניחים בסיר רחב ושטוח
- מפזרים מעל הדגים את החומוס לאחר ששטפנו וסיננו אותו מהנוזלים
- מערבבים בקערית את השמן / הרוטב והתבלינים כולל הכוסברה ומורחים את הדגים
- מניחים בצד מכוסה במשך כשעה לספיחת טעמים
- מרתיחים את התבשיל כדקה ומנמיכים את הלהבה לבינונית
- מבשלים עם מכסה ומידי פעם יוצקים מהרוטב שבתחתית הסיר מעל הדגים
- כשרוב הרוטב הצטמצם זה הזמן לחגוג
בהצלחה רבה ובתאבון