מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלט עסיסי עם קוביות סלמון בהגשה מיוחדת

מתכון נהדר שישדרג לכם את שולחן החג, סלמון אפוי המוגש בסלט טאבולה עסיסי ומושלם בשילוב גרעיני רימון ובהגשה חגיגית  במיוחד

מתכון לסלט עסיסי עם קוביות סלמון בהגשה מיוחדת
סלט עסיסי עם קוביות סלמון בהגשה מיוחדת צילום: נועם זיגדון

מתכון לסלט עסיסי עם קוביות סלמון בהגשה מיוחדת / נועם זיגדון

המצרכים לסלט עסיסי עם קוביות סלמון בהגשה מיוחדת:

  • 4 מנות דג סלמון

לרוטב הדגים:

  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 4 שיני שום כתוש
  • ½ כף מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כף פטרוזיליה יבשה
  • שומשום לקישוט

לסלט טבולה:

  • גרגירים מרימון שלם
  • 1 כוס בורגול גם מושרה במים כשעה
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • עלי נענע מ-5 גבעולים קצוצים
  • חופן פקאן מסוכר

לרוטב הסלט:

  • 1 כף דבש / רכז רימונים/ סילאן
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ כפית חרדל
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה לסלט עסיסי עם קוביות סלמון בהגשה מיוחדת:

הכנת דגי סלמון:

  1. משרים את הדג במים עם מעט חומץ במשך כרבע שעה
  2. שוטפים היטב וסוחטים אותו מנוזלים
  3. בקערה מכניסים את כל מצרכי הרוטב לדג ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. מורחים את הדג מכל הכיוונים ברוטב ומפזרים שומשום מעל
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כרבע שעה

הרכבת המנה:

  1. מצננים מעט את הדגים וחותכים אותם לחתיכות גסות
  2. בקערה, מכניסים את כל מצרכי הסלט ומערבבים היטב לאיחוד
  3. בקערה נפרדת מכניסים את כל מצרכי הרוטב לסלט ומערבבים היטב לאיחוד.
  4. שופכים את הרוטב מעל הסלט ומוסיפים את חתיכות הדג
  5. מערבבים מעט ובאיטיות ומניחים בצד
  6. לוקחים רימון ומרוקנים אותו מהתוכן כך שתיווצר קערה קטנה
  7. מכניסים את הסלט לתוך הרימון ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art