מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפסטיה מרוקאית אישית

מתכון למאפה אהוב ומלא עניין, פסטיה מרוקאית בהגשה אישית, שילוב של דפי פילו הנאפים עם מילוי של תערובת פיצוחים וחזה עוף בטעם מתקתק, מעניקים מנת יוקרה לסעודות שבת או חג

מתכון לפסטיה מרוקאית אישית
פסטיה מרוקאית אישית צילום: נועם זיגדון

מתכון לפסטיה מרוקאית אישית / נועם זיגדון

המצרכים לפסטיה מרוקאית אישית:

  • 1 חבילה דפי פילו
  • 1 ק"ג חזה עוף /פרגיות חתוכות לקוביות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • ½ כוס צנוברים
  • 3 כפות סילאן
  • ½ כפית תבלין הל
  • ¼ כפית אגוז מוסקט או ציפורן טחון
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית צלי יבש גרוס חריף / מתוק
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 3-4 כפות שמן
  • שמן להבריש את הדפים

אופן ההכנה לפסטיה מרוקאית אישית:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את העוף והשום ומבשלים עד שהצבע משתנה
  3. מוסיפים את הפירות היבשים והשקדים ומתבלים
  4. מוסיפים את הסילאן, מערבבים היטב ומבשלים עד לצמצום נוזלים

אופן הכנת הפסטיה:

  1. מברישים את דפי הפילו במעט שמן ומפזרים מעט סוכר וקינמון
  2. במרכז הדף מניחים כף עד כף וחצי מהמילוי
  3. אוספים את הקצוות למרכז ומסובבים את העלה
  4. פותחים את החלק העליון ועוטפים את החלק התחתון
  5. אופן הכנת הפסטיה. קרדיט: נועם זיגדון
  6. מברישים במעט שמן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד להשחמה נאה.
  8. לאחר האפיה, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art