עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לסהר פילו ותפוח מזוגג על קרם דבש
מתכון נהדר המתאים כמנת קינוח יפיפייה ויוקרתית במיוחד לראש השנה, שילוב של תפוח ומקל קינמון המונח על קרם דבש מושלם מעניק לכם את הטעם היוקרתי לשולחן החג
מתכון לסהר פילו ותפוח מזוגג על קרם דבש / שף מאיר בראל
רמת קושי: בינוני. כמות: 6 מנות. זמן ההכנה: 30 דקות
המצרכים לסהר פילו ותפוח מזוגג על קרם דבש:
- 8 עלי פילו
- מעט שמן קנולה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כף קינמון טחון
- 6 מקלות קינמון
- 6 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית
- 6 כפות דבש של מעולה
לקרם דבש:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 200 מ''ל חלב או חלב שיבולת שועל/ סויה
- 2 חלמונים
- 3 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס דבש
אופן ההכנה לסהר פילו ותפוח מזוגג על קרם דבש:
- את עלי הפילו מפרידים אחד אחד מעל בעזרת מברשת מורחים מעט שמן קנולה.
- מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון היטב. מפדרים את עלי הפילו באבקת סוכר וקינמון.
- מסדרים את עלה הפילו בתוך תבנית קטנה באופן שתתקבל צורת קערה.
- אופים בתנור חם בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
- בינתיים שוטפים היטב את תפוחי העץ ומוציאים בעזרת כפית או כף פריסאית את ליבת התפוח.
- בתוך החור שנוצר משחילים מקל קינמון ומסדרים את התפוחים על גבי נייר אפייה בתבנית.
- מעל כל תפוח מזלפים כף דבש ואבקת סוכר קינמון.
- מכניסים לאפייה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהתפוח רך לחלוטין אך לא שרוף.
הכנת הקרם:
- בכלי אחד מערבבים את החלב עם שני החלמונים והקורנפלור.
- בסיר קטן מחממים את השמנת והדבש עד לסף רתיחה.
- כשהסיר עומד לרתוח מנמיכים את האש ותוך ערבוב מהיר מוסיפים את החלב ומערבבים בלי להפסיק למשך שתי דקות. כעת מניחים לרתוח על אש נמוכה תוך ערבוב עדין.
- ברגע שהתערובת רתחה מכבים את האש ומניחים לצינון קל.
- מסדרים בצלחת: יוצקים רוטב חם ומעליו מסדרים את התפוח והבצק כמו בתמונה
בהצלחה רבה ובתאבון
סטיילינג: אליהו בכר
המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'