עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר
תוספת יוקרתית ומשובחת לכבוד החג, מתכון לירקות מזוגגים המוגשים על רוטב טריאקי שום וג'ינג'ר ומעניקים לכם סטייל וטעם מושלם לסעודה
מתכון לירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר / שף מאיר בראל
רמת קושי: קל. כמות: 4 מנות. זמן ההכנה: 15 דקות
מצרכים לירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר:
- 5 גזרים בינוניים
- 1 חבילת סלק מבושל
- 4 בצלים ירוקים (החלק הלבן)
- 4 כפות שמן קנולה
- 4 כפות דבש
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ס''מ ג'ינג'ר טרי מגורר
- קורט מלח גס
- 1/2 כפית פלפל לבן דק
לרוטב בתחתית:
- 4 כפות רוטב טריאקי שום וג'ינג'ר
- 1 כף מים
אופן ההכנה לירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר:
- פורסים את הגזרים ואת הסלק לאצבעות רחבות (אורך האצבעות לא יעלה על 4 ס''מ)
- שוטפים היטב את הבצלים, חותכים את החלק הירוק ומשאירים את החלק הלבן הבשרני.
- את הסלקים מניחים על נייר סופג לפחות 10 דקות לפני הזיגוג כדי שלא יפרישו צבע סגול עמוק.
- מחממים מים בסיר קטן ומבשלים את הגזרים למשך 10 דקות במים רותחים. מעבירים לכלי נפרד.
- מחממים מחבת כבדה. שמים שמן במחבת, מוסיפים את הירקות ומתחילים לצרוב בעדינות על אש נמוכה.
- כאשר הירקות חמים מוסיפים את רוטב הדבש השום והג'ינג'ר וממשיכים לצרוב ואז מעלים בבת אחת את האש ללהבה גדולה ויוצרים זיגוג 'קרמלי' בזכות השמן והדבש.
- ברגע שהירקות נראים מזוגגים יפה ממליחים ומפלפלים.
- מדללים 5 כפות רוטב טריאקי שום וגינגר עם כף מים ויוצקים מעט לצלחת בצורה מוארכת.
- על הרוטב מניחים את הירקות המזוגגים ומעליהם את שארית נוזלי הזיגוג.
- ממליחים שנית במעט מלח גס.
בהצלחה רבה ובתאבון
סטיילינג: אליהו בכר
המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'