מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 28°c
חיפה 24°c
ירושלים 25°c
בית שמש 26°c
בני ברק 30°c
אשדוד 26°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 28°c
חיפה 24°c
ירושלים 25°c
בית שמש 26°c
בני ברק 30°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג

מתכון נהדר שישדרג לכם את שולחן החג; גלילוני זוקיני ממולאים בקוביות דג וירק קצוץ ומוגשים על רוטב איולי. טעים ומלא עניין

מתכון לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג
גלילוני זוקיני צילום: הודיה שמו

מתכון לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג / שף מאיר בראל

רמת קושי: בינוני. כמות: 6 מנות. זמן ההכנה: 30 דקות

המצרכים לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג:

  • 4 קישואי זוקיני גדולים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 פילה דג בורי או דניס קצוץ לקוביות
  • חופן כוסברה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • מעט שמן זית
  • חלבון מביצה אחת

לרוטב:

  • 1 כוס רוטב ויניגרט חרדל
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 כפית חרדל חלק

אופן ההכנה לגלילוני זוקיני במילוי קבב דג:

  1. פורסים בעזרת מנדולינה את הקישואים לאורכם. המטרה לייצר שכבות ארוכות ואחידות של זוקיני.
  2. מסדרים את הזוקיני על תבנית ומזלפים מעל הזוקיני מעט שמן זית ומלח.
  3. אופים בתנור חם על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בדיוק ומוציאים לצינון.
  4. מכינים את תערובת הדג- מערבבים את קוביות הדג עם השום הכתוש, כוסברה קצוצה, מלח פלפל 3 כפות שמן זית של מעולה וחלבון הביצה. מערבבים היטב היטב את התערובת עד שהיא מתחילה להיות דביקה.
  5. בתוך כל עלה זוקיני מניחים כף מתערובת הדג ומגלגלים.
  6. מסדרים את הגלילות עומדות בתבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון קל.
  8. בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים 3 כפות לצלחת.
  9. מסדרים את גלילות הדג על רוטב האיולי שהכנו, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

סטיילינג: אליהו בכר

המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'

בחדרי חרדים

 צבע אדום