מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת מוס שוקולד לבן על בסיס קראנץ' ובציפוי כוורת דבש

רוצים להפתיע בראש השנה עם עוגה חגיגית ומרשימה במיוחד? קבלו מתכון לעוגת מוס שוקולד לבן על בסיס קראנץ' מושלם ובציפוי של ג'לי דבש בצורת כוורת דבורים 

מתכון לעוגת מוס שוקולד לבן על בסיס קראנץ' ובציפוי כוורת דבש
עוגת מוס שוקולד לבן על בסיס קראנץ' ובציפוי כוורת דבש צילום: הדסה בן מוחה

מתכון לעוגת מוס שוקולד לבן על בסיס קראנץ' ובציפוי כוורת דבש / הדסה בן מוחה

המצרכים לעוגת מוס שוקולד לבן על בסיס קראנץ' ובציפוי כוורת דבש:

לקראנץ' שוקולד לבן:

  • 30 גרם חמאת קקאו
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 115 גרם פצפוצי אורז

למוס שוקולד לבן:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 600 גרם שוקולד לבן
  • 20 גרם ג'לטין
  • 100 גרם מי ברז
  • 800 מ"ל שמנת מתוקה

לג'לי דבש:

  • 7 גרם ג'לטין
  • 40 גרם מי ברז
  • 150 מ"ל מים
  • 45 גרם סוכר
  • 130 גרם דבש
  • תבנית קפיץ או רינג 24
  • ניילון פצפצים בקוטר התבנית
  • שקף

אופן ההכנה לעוגת מוס שוקולד לבן על בסיס קראנץ' ובציפוי כוורת דבש:

הכנת קראנץ' שוקולד לבן:

  1. ממיסים את חמאת הקקאו למשך 60 שניות במיקרוגל,
  2. מוסיפים את השוקולד הלבן וממיסים עד לקבלת משחה חלקה.
  3. מקפלים פנימה את פצפוצי האורז ומערבבים עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים.
  4. משטחים תבנית קפיץ או רינג 24 עם שקף ומקפיאים.

הכנת מוס שוקולד לבן:

  1. בקערית מכניסים את הג'לטין והמים, מערבבים היטב ומניחים בצד למשך 10 דקות.
  2. ממיסים את השוקולד הלבן ו-500 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת גנאש חלק.
  3. ממיסים את הג'לטין עם המים במשך 15-30 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים כלל ומוסיפים אותו אל הגנאש.
  4. מערבבים היטב ומניחים לצינון.
  5. מקציפים את 800 מ"ל השמנת המתוקה עד לקבלת קצף במרקם יוגורט (כלומר רך ולא נוקשה) ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד הלבן,
  6. מערבבים היטב בתנועות קיפול עד לקבלת מסה הומוגנית.
  7. יוצקים על תחתית הקראנץ' ומניחים את ניילון הפצפצים כך שהבועות נוגעות במוס עצמו.
  8. מכניסים למקפיא את העוגה למשך לילה שלם.

הכנת ג'לי דבש:

  1. בקערית מכניסים את הג'לטין ומי הברז ומערבבים היטב, מניחים בצד למשך 10 דקות.
  2. בסיר ראשון מרתיחים מים ודבש עד לבעבוע קל
  3. בסיר שני מניחים את הסוכר ומחממים עד שנוצר קרמל בצבע בהיר ועדין (זהירות לא לשרוף!)
  4. מוסיפים את המים והדבש וממשיכים לבשל עד שהנוזל חלק לגמרי.
  5. מכניסים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב (הוא נמס מהנוזל החם). מצננים לטמ' החדר.
  6. מוציאים את העוגה ומקלפים את הניילון פצפצים ממנה, יוצקים בעדינות את הג'לי דבש ומקפיאים בחזרה לשעה.
  7. מחלצים את העוגה מן התבנית ומגישים באהבה.
  8. שומרים בהקפאה ומוציאים 10 דקות לפני ההגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art