מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 28°c
חיפה 24°c
ירושלים 25°c
בית שמש 26°c
בני ברק 30°c
אשדוד 26°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 28°c
חיפה 24°c
ירושלים 25°c
בית שמש 26°c
בני ברק 30°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטורטייה במילוי בשר וקערת טורטייה עם סלט טאבולה

מתכון נהדר להגשה יוקרתית וטעימה במיוחד, שילוב של טורטיות ממולאות בשר המוגשות עם קערית טורטייה וסלט טאבולה נפלא

מתכון לטורטייה במילוי בשר וקערת טורטייה עם סלט טאבולה
טורטייה במילוי בשר וקערת טורטייה עם סלט טאבולה צילום: אורלי בכר

מתכון לטורטייה במילוי בשר וקערת טורטייה עם סלט טאבולה / אורלי בכר

המצרכים לטורטייה במילוי בשר וקערת טורטייה עם סלט טאבולה:

1 חב' טורטיות

לתערובת הבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • גריל עוף
  • שום גבישי

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • פירורי לחם

לסלט טאבולה:

  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 גבעול כרפס
  • מלח
  • מיץ לימון
  • מעט סוכר

אופן ההכנה לטורטייה במילוי בשר וקערת טורטייה עם סלט טאבולה:

הכנת תערובת בבשר:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הבשר טחון ומערבבים היטב
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב
  4. מבשלים תוך כדי ערבוב תמידי במשך כ15 דקות
  5. מוציאים מהאש ומצננים היטב.

הכנת הטורטייה:

  1. לוקחים טורטייה וחוצים אותה לשניים
  2. ממלאים אותה בבשר, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לצורת אגרול.

ציפוי הטורטייה:

  1. טובלים את הטורטיות הממולאות בביצה טרופה ולאח''מ בפירורי לחם ומטגנים משני צדדים עד להזהבה נאה.

הכנת קערה מטורטייה:

  1. לוקחים חצי טורטייה ומניחים בתוך קערית זכוכית אמידה בחום, כך שנוכל לאפות את הטורטייה והיא תקבל את צורת הקערית.
  2. מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה נאה.

הכנת סלט טאבולה:

  1. מטגנים את קוביות הבטטה בשמן עמוק עד להזהבה.
  2. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים את קוביות הבטטה המטוגנות (ניתן גם לאפות בתנור) מערבבים היטב ומניחים בתוך קערת הטורטייה שהכנו

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art