מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לכבד עם גפרורי בטטה קריספיים בהגשה יוקרתית

מתכון למנת יוקרה המתאימה במיוחד לשבתות וחגים, טבעת בצק עלים המוגשת על מצע של פירה כשעליו תערובת כבדים עסיסית וגפרורי בטטה קריספיים במיוחד

מתכון לכבד עם גפרורי בטטה קריספיים בהגשה יוקרתית
כבד עם גפרורי בטטה קריספיים בהגשה יוקרתית צילום: אורלי בכר

מתכון לכבד עם גפרורי בטטה קריספיים בהגשה יוקרתית / אורלי בכר

המצרכים לכבד עם גפרורי בטטה קריספיים בהגשה יוקרתית:

לפירה:

  • תפוחי אדמה קלופים
  • שמן
  • מלח

לכבד:

  • כבד צלוי
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט סילאן

לקישוט בטטה:

  • 1 בטטה חתוכה לגפרורים

לחישוק:

  • בצק עלים

אופן ההכנה לכבד עם גפרורי בטטה קריספיים בהגשה יוקרתית:

הכנת הפירה:

  1. בסיר מבשלים את תפוחי האדמה בתוך מים עד לריכוך
  2. שופכים את המים ומוסיפים מלח ומעט שמן ומועכים לפירה

הכנת הכבד:

  1. מחממים סיר או מחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה.
  2. מוסיפים מעט סילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב
  3. מכבים את האש ומוסיפים את הכבדים הצלויים.
  4. מערבבים היטב לאיחוד.

הכנת גפרורי הבטטה:

  1. מחממים שמן עמוק ומטגנים את גפרורי הבטטה עד להשחמה
  2. מוציאים על נייר סופג וממתינים לצינון מוחלט.

הכנת חישוק מבצק עלים:

  1. חותכים רצועה מבצק עלים ומניחים אותה סביב קופסת שימורים ריקה העטופה בנייר אפייה
  2. מכניסים אותה כך לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה נאה.

אופן הרכבת המנה:

  1. מניחים את החישוק מבצק העלים על צלחת הגשה ועליו מניחים 2 כפות מהפירה בכדי לייצב אותו על הצלחת שיעמוד בצורה יפה (כמו בתמונה)
  2. מעל הפירה מניחים מתערובת הכבדים ומעליהם את גפרורי הבטטה הקריספיים ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art