מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם

מתכון נהדר לדגי סלמון ברוטב הכי עסיסי שתטעמו, מורכב משני רטבים המכסים את הדג מכל כיוון ומעניקים לו טעם משובח ומלא עניין

מתכון לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם
דגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם צילום: אתי זוהר

מתכון לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם / אתי זוהר

המצרכים לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם:

חלקי דג סלמון לפי כמות הסועדים

לרוטב גרגירי חומוס:

  • 8 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף פפריקה
  • מעט מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוסברה קצוצה בנדיבות
  • 1/2 כוס מים
  • 1 קופסת גרגירי חומוס שימורים מסוננת מהמים

לרוטב הסלסה:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מעט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • 1 כף רוטב טראקי / סויה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מעט פלפל שטה גרוס (לחריפות פיקנטית)

אופן ההכנה לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם:

הכנת רוטב גרגירי חומוס:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את שיני השום הקצוצות עד להזהבה
  2. מוסיפים את יתר המצרכים מלבד גרגירי החומוס ומערבבים היטב
  3. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קופסת גרגירי החומוס
  4. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך
  5. מוציאים את הרוטב מהאש ומעבירים אותו לתבנית אפייה
  6. מניחים על רוטב גרגירי החומוס את חלקי דג הסלמון ומניחים בצד.

הכנת רוטב סלסה:

  1. בקערה, מכניסים את כל מצרכי התיבול ומערבבים היטב עד לאיחוד
  2. שופכים את רוטב התיבול מעל לדגים.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים בין 12 ל 15 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art