מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחלה מתוקה

מתכון נהדר המתאים במיוחד לראש השנה, חלה מתוקה הנאפית בתנור בצורה בה ניתן להניח במרכזה צנצנת דבש, מוברשת בסירופ מתוק מייד בצאתה מהתנור ומעניקה לכם את הטעם המוצלח 

מתכון לחלה מתוקה
חלה מתוקה צילום: נועם זיגדון

מתכון לחלה מתוקה / נועם זיגדון

המצרכים לחלה מתוקה:

כוס מדידה חד פעמית קרה

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות מים פושרים

לסירופ:

  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 2 טיפות תמצית וניל
  • 1 כפית סילאן

אופן ההכנה לחלה מתוקה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים בצד את קערת הבצק כשהיא מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
  3. מחלקים את הבצק לכדורים ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית עגולה כאשר באמצע נותר מקום להניח צנצנת דבש
  4. מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה עם חצי כף סוכר חום ומתפיחים שוב עד להכפלת נפח
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על - 180 מעלות ואופים עד להשחמה נאה.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר קטן מכניסים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים במשך כ 5 דקות עד לקבלת סירופ חלק.
  2. מברישים את החלה בסירופ בעודה חמה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art