מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור יוקרתי מושחת מלא בכל טוב

לכל אוהדי הקינוחים היוקרתיים, המתכון הזה בדיוק בשבילכם, פטיפור יוקרתי מלא בכל טוב ומורכב מפיננסייר שוקולד שקדים במלית טופי קרמל על מצע פריך ובעיטור מרציפן שוקולד

מתכון לפטיפור יוקרתי מושחת מלא בכל טוב
פטיפור מלא כל טוב צילום: שולמית שחר

מתכון לפטיפור יוקרתי מושחת מלא בכל טוב / שולמית שחר

המצרכים לפטיפור יוקרתי מושחת מלא בכל טוב:

מידות אוניברסליות

לבסיס פריך שוקולד ושבולת שועל:

  • 85 גרם שמן קוקוס נוזלי
  • 140 גרם סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 ביצה גודל לארג'
  • 50 גרם שיבולת שועל טחונה דק
  • 25 גרם אבקת קקאו
  • 1 גרם סודה לשתייה
  • 1 גרם מלח
  • 90 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
  • 110 גרם פצפוצי שוקולד מריר

לטופי קרמל:

(מזלפים אותו בשקע העליון של הפיננסייר /מחברים איתו את בסיס העוגיה לפיננסייר ומדביקים את הפנינים)

  • 110 גרם סוכר
  • 45 גרם חמאה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • קורט מלח

לפיננסייר שוקולד שקדים:

  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם חלבונים
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 50 גרם קמח
  • 2 גרם אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • מעט תמצית וניל
  • 70 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

למרציפן שוקולד:

  • 85 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף קקאו
  • 1 כף מים
  • 1 כף ליקר שוקולד

אופן ההכנה לפטיפור יוקרתי מושחת מלא בכל טוב:

הכנת בסיס פריך שוקולד ושבולת שועל:

  1. שמים את שמן הקוקוס והסוכרים בקערת מיקסר ומקציפים כ-2 דקות
  2. מוסיפים את הביצה ומקציפים עוד מספר דקות עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים (מלבד פיצפוצי השוקולד) בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה
  4. מקפלים פנימה את פצפוצי השוקולד
  5. משמנים את תבניות הסיליקון ועובדים בידיים רטובות כי המסה דביקה
  6. שוקלים מידה אחידה (אני שקלתי 11 גרם לכל יחידה) וממלאים את תבניות הסיליקון במסה ומשטחים
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ15 דקות ומצננים לפני חילוץ

הכנת טופי קרמל:

  1. שמים בסיר את הסוכר ומקרמלים אותו לגוון עינברי
  2. במקביל מרתיחים את השמנת המתוקה וכשמתקבל צבע ענברי בקרמל מוסיפים לו בזהירות ובהדרגה את השמנת החמה תוך כדי ערבוב מתמיד ומסירים מהכיריים
  3. כשהמסה אחידה מוסיפים לה את החמאה ומערבבים היטב עד לאיחוד (ממליצה לבלדר) מניחים בצד לצינון

הכנת הפיננסייר:

  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן לקבלת צבע ענברי
  2. מקציפים בקערה עם מטרפה ידנית את החלבונים ואבקת הסוכר כ2 דקות ומוסיפים למסה את שאר המצרכים בהדרגה ולבסוף מוסיפים את החמאה
  3. משמנים את תבניות הסיליקון וממלאים אותן במסה עד 3/4 מגובהן אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ 15 דקות או עד להזהבה
  4. מקפיאים את הפיננסייר לפני שמחלצים אותן מהתבניות

הרכבה:

  1. מעבירים את טופי הקרמל לשקית זילוף (אם הוא התמצק מחממים אותו מעט במיקרוגל עם השקית)
  2. גוזרים פתח יציאה קטן ומזלפים קרמל לתוך שקע הפיננסייר
  3. מזלפים גם מעט קרמל במרכז כל עוגיה ומניחים מעליה את הפיננסייר
  4. מורחים מעט קרמל מדולל עם חלב מסביב לפיננסייר ומעטרים מסביב עם פניני שוקולד (אופציונלי)

הכנת המרציפן:

  1. במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים עד לאיחוד
  2. דוחסים את המסה לתבניות הסיליקון ומקפיאים לפני חילוץ
  3. מניחים מעל כל פטיפור עיגול של מרציפן שוקולד ומפזרים מעל מעט קוקוס מקורמל.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art