מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקינוח שכבות חגיגי והכי טעים שיש

מתכוננים לראש השנה? קבלו מתכון לקינוח שכבות חגיגי וטעים במיוחד, שכבת בסיס המורכבת מחמאת בוטנים, דבש שוקולד לבן ופצפוצי אורז ומשתלבת נהדר עם שכבה נוספת בציפוי גנאש המעניק את הטעם המושלם לממתק שפשוט לא תפסיקו לאכול

מתכון לקינוח שכבות חגיגי והכי טעים שיש
קינוח חגיגי צילום: אתי זוהר

מתכון לקינוח שכבות חגיגי והכי טעים שיש / אתי זוהר

המצרכים לקינוח שכבות חגיגי והכי טעים שיש:

מידות לפי כוס 200 מ"ל

לשכבת הבסיס:

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 1 כף גדושה דבש
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כוסות פצפוצי אורז

לשכבה הלבנה:

  • 200 גרם שוקולד לבן חלבי / פרווה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות פקנים מסוכרים גרוסים גס (לא טחון)

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה לקינוח שכבות חגיגי והכי טעים שיש:

הכנת שכבת הבסיס:

  1. בסיר מכניסים את השוקולד, הדבש וחמאת הבוטנים ומיסים באש קטנה עד להמסה מלאה
  2. מערבבים היטב לאיחוד ומכבים את האש
  3. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב לאיחוד, עד שכל פצפוצי האורז מכוסים בשוקולד..
  4. מעבירים את המסה לתבנית סיליקון שקעים קוביות (אפשר גם בתבנית לקוביות קרח)
  5. מניחים בכל שקע כפית מעיסת פצפוצי האורז ומהדקים היטב בעזרת הכפית
  6. מכניסים להקפאה במשך כ 20 דקות

הכנת השכבה הלבנה :

  1. ממיסים 200 גרם שוקולד לבן חלבי/פרווה, מוסיפים 2 כפות טחינה גולמית ומערבבים היטב
  2. מוסיפים 2 כפות מהפקנים הגרוסים ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. מוציאים את תבנית השקעים עם שכבת פצפוצי האורז מהמקפיא ויוצקים כף מעיסת השוקולד הלבן מעל שכבת הפצפוצים 
  4. משטחים ומכניסים שוב להקפאה במשך כ 20 דקות

הציפוי:

  1. ממיסים 200 גרם שוקולד מריר עם 1 כפית דבש ומערבבים היטב
  2. יוצקים כף מהשוקולד בכל שקע מעל השכבה הלבנה ומקפיאים שוב לפחות 3 שעות
  3. לקישוט ניתן לזלף פרח מקצפת כקישוט מעל השוקולד או לפזר מעל פקנים מסוכרים קצוצים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art