חיזבאללה באיום חריג: "טווח הטילים שלנו יעלה הדרגתית מיום ליום לעבר עומק ישראל. היום הזה עוד לא נגמר".
מתכון לריבת חציל ננסי
לאוהדי הריבה: הנה עוד מתכון לריבה איכותית ומוצלחת של חצילים ננסיים המתבשלים בסירופ ומעניקים לכם קונפיטורה מושלמת ומלאת עניין
מתכון לריבת חציל ננסי / אתי זוהר
המצרכים לריבת חציל ננסי:
- 20 חצילונים קטנים
- 4 כוסות סוכר (כוס חד פעמית חם)
- 2 כוסות מים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 מקל קינמון (אופציונלי )
- 1/2 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לריבת חציל ננסי:
- חורצים 4 חריצים בכל חצילון בעזרת שיפוד
- מכניסים את החצילונים לסיר ומכסים במים
- מבשלים במשך כ 15 דקות
- מורידים מהאש ומסננים מהמים
- בסיר נפרד מכניסים את הסוכר, המים, סוכר וניל ומקל קינמון
- מבשלים במשך כ5 דקות עד לרתיחה ומוסיפים את החצילונים השלוקים
- מנמיכים את האש ומבשלים בסיר חצי מכוסה במשך כ 40 דקות
- מכבים את האש וסוגרים את הסיר
- משאירים כך לצינון עד ליום המחרת (זה הטיפ לריבה איכותית יותר)
- למחרת מדליקים שוב את האש. לאש בנונית עד נמוכה
- בשלב הזה מוסיפים חצי כפית מיץ לימון ומבשלים עוד כ 40 דקות עד שרואים שהנוזלים מצטמצמים ונוצרת ריבה
- אם יש צורך בזמן בישול נוסף, ממשיכים לבשל עד להסמכה.
בהצלחה רבה ובתאבון