עמית סגל: בניגוד לדברי הבכיר האמריקני - לא תהיה הפסקת אש בתוך שעות.
מתכון לפסטיה מרוקאית טעימה ומיוחדת
פסטיה מרוקאית היא מאכל מסורתי וטעים במיוחד המורכב מעלי פילו ממולאים בתערובת מתוקה של פרגיות, חמוציות ואגוזים, מאכל המתאים לכל סעודה ובעיקר לראש השנה
מתכון לפסטיה מרוקאית טעימה ומיוחדת / אתי זוהר
המצרכים לפסטיה מרוקאית טעימה ומיוחדת:
למילוי:
- 3 בצלים חתוכים לקוביות
- 7 יחידות פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
- 3 כפות סוכר (ניתן להפחית או להוסיף - כל אחד ורמת המתיקות שלו)
- 5 כפות סילאן
- 1/2 כוס חמוציות
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- מעט קינמון
- מעט אגוז מוסקט
להרכבה והגשה:
- עלי פילו
- שמן להברשת העלים
- אבקת סוכר
- סילאן
אופן ההכנה לפסטיה מרוקאית טעימה ומיוחדת:
הכנת המילוי:
- מחממים סיר / מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את קוביות הבצלים עד להשחמה
- מוציאים את הבצל לקערה ומניחים בצד
- לאותו סיר / מחבת, מוסיפים את קוביות הפרגית ומטגנים גם אותן עד להשחמה קלה
- לקראת הסוף מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב
- מוסיפים את הסילאן ומערבבים כל הזמן, על אש גבוהה עד שרואים שהפרגיות מזהיבות ומשחימות
- מוסיפים את החמוציות ואגוזי המלך הקצוצים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, קינמון ואגוז מוסקט
- מערבבים היטב ומוסיפים את הבצל הטוגן שהנחנו בצד.
- מורידים מהאש ומצננים היטב עד לקירור מלא.
אופן ההרכבה:
- מברישים עלה פילו בשמן משני הכיוונים וממלאים במרכז העלה ממילוי הפרגיות.
- מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לצורת אגרול.
- אופן ההרכבה. קרדיט: אתי זוהר
- מניחים על בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה יפה.
- בזמן ההגשה מפזרים אבקת סוכר ומזלפים סילאן
בהצלחה רבה ובתאבון