מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה שמרים מהיר במילוי בצל, גזר וגבינה צהובה

מחפשים ארוחת ערב מהירה וטעימה? קבלו מתכון למאפה שמרים מטוגן מהיר וטעים במיוחד ממולא בבצל, גזר וגבינה צהובה, המעניק לכם מנה חלבית משביעה ומוצלחת

מתכון למאפה שמרים מהיר במילוי בצל, גזר וגבינה צהובה
מאפה שמרים מהיר במילוי בצל, גזר וגבינה צהובה צילום: שולמית שחר

מתכון למאפה שמרים מהיר במילוי בצל, גזר וגבינה צהובה / שחר שולמית

המצרכים למאפה שמרים מהיר במילוי בצל, גזר וגבינה צהובה:

מידות אוניברסליות

מתקבלות 2 יחידות גדולות

למלית:

  • 4 בצלים בינוניים
  • 4 גזרים בינוניים
  • 1 קופסת שימורים של פטריות שמפיניון חתוכות (400 גרם)
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 6 כפות שמן
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס

לבצק:

  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 5 כוסות מים (360 מ"ל)
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה למאפה שמרים מהיר במילוי בצל, גזר וגבינה צהובה:

הכנת המילוי:

  1. מקלפים את הגזר וחותכים אותו לקוביות
  2. מקלפים את הבצל וקוצצים אותו
  3. שוטפים ומסננים את הפטריות מהנוזלים וקוצצים אותם
  4. מניחים את הירקות במחבת עם השמן והתבלינים ומטגנים עד לריכוך (אפשר לטגן כל ירק בנפרד)
  5. מצננים היטב

הכנת הבצק:

  1. בקערה, מערבבים את המצרכים היבשים מוסיפים את המים ולשים לבצק חלק ואחיד
  2. מוסיפים את השמן ולשים עוד 2 דקות
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומניחים כל חלק על משטח עבודה משומן פותחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות למלבן גדול ודק
  4. מפזרים מעל העלה מחצית מהמלית
  5. מגלגלים את הבצק לגליל ואז לשבלול ומניחים בצד ל15 דקות
  6. מניחים את הבצק המגולגל במחבת טפלון בינונית חמה ומשומנת בכף שמן ומשטחים בעזרת ידיים את השבלול למעין פיתה גדולה עד שתהיה בגודל המחבת
  7. מטגנים את המאפה על להבה נמוכה כ6-8 דקות מכל צד עד להשחמה (מוסיפים כף שמן למחבת כשהופכים צד)
  8. כשמוציאים את המאפה מהמחבת מברישים אותו בחמאה ומגישים מיד

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art