מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחטיפי שומשום עם 3 מצרכים

מחפשים קינוח מתוק ובריא? קבלו מתכון לחטיפי שומשום מושלמים עם שלושה מצרכים בלבד, בתוספת קראנץ' שוקולד לקישוט שמעניק את הטעם והמראה המיוחד יותר

מתכון לחטיפי שומשום עם 3 מצרכים
חטיפי שומשום צילום: שולמית שחר

מתכון לחטיפי שומשום עם 3 מצרכים / שחר שולמית

המצרכים לחטיפי שומשום עם 3 מצרכים:

מידות אוניברסליות

מתקבלות 19 יחידות (תלוי בגודל)

  • 1 ועוד 1/4 כוסות שומשום
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות סילאן

לקראנץ' שוקולד לקישוט (אופציונלי) :

  • 30 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס אגוזי לוז גרוסים
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה לחטיפי שומשום עם 3 מצרכים:

  1. מחממים תנור ל160 מעלות
  2. מערבבים היטב את המצרכים עם כפית וממלאים בתבניות הייעודיות
  3. מרטיבים טיפונת אצבע עם מים ומפלסים את המסה
  4. אופים כ20 דקות עד להזהבה
  5. מצננים היטב ומחלצים בעדינות
  6. (אם אין לכם תבניות...תניחו תלוליות מהמסה על גבי נייר אפיה ותשטחו אותן עם כף רטובה)

אופן ההכנה לקראנץ' שוקולד לקישוט (אופציונלי):

  1. מניחים בסיר את החמאה/הדבש/ הסוכר והשמנת ומבשלים עד לאיחוד
  2. מערבבים בקערה את הקקאו עם הקמח והלוז הגרוס ומוסיפים אותם לסיר ומערבבים היטב
  3. מצננים היטב את המסה
  4. לוקחים מידה של 1/2 כפית מהמסה ומניחים אותה בשקעים של התבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות בין 4 ל 6 דקות ומצננים היטב לפני חילוץ

הערה:

  • הקראנץ' צריך להיות קשה ושביר ואם הוא מעט גמיש...ניתן לאפות אותו עוד כדקה להתיצבות סופית אבל בזהירות שלא ישרף.
  • מצמידים את הקראנץ לשומשומית במעט ממרח חלבה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art