מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות

מתכון לטורטיות במלית של קוביות חזה עוף ופטריות מצופות בפירורי לחם ומטוגנות מוגשות ברוטב פטריות משגע ומתאימות במיוחד כתוספת למנה עיקרית

מתכון לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות
ת"ת 'בני ירושלים - רמ"א' בבית שמש צילום: שמואל דריי

מתכון לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות / ליז איפרגן

המצרכים לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות:

  • 16 טורטיות קטנות
  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 סלסלות פטריות חתוכות לקוביות קטנות
  • ¼ כוס מים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום- אופציונלי
  • ½-1 כפות אבקת מרק בצל
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן

לרוטב:

  • 1 בצל חתוך לקוביות בנוניות
  • סלסלת פטריות חתוכות
  • לפרוסות דקות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות:

למילוי:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ- 5 דקות נוספות
  3. מוסיפים את החזה עוף ומבשלים עד שישנה את הצבע ללבן
  4. בקערה, מכניסים את המים, האבקת המרק, בצל והתבלינים ומוסיפים לסיר
  5. מבשלים עד לצמצום הנוזלים

הרכבת הטורטיה:

  1. לוקחים טורטיה ומניחים בחלק התחתון 2 כפות מהמילוי (משאירים קצת מקום לקיפול )
  2. מקפלים משני את הצדדים פנימה ומגלגלים מלמטה למעלה
  3. מהדקים היטב וטובלים בביצה ובפירורי לחם עם שומשום
  4. מטגנים בשמן עמוק משני צדדים עד להזהבה

הכנת הרוטב:

  1. מטגנים את הבצל עם השמן ומוסיפים את הפטריות
  2. מערבבים את התבלינים עם המים והאבקות מרק
  3. שופכים לסיר ומבשלים תוך ערבוב תמידי במשך כ-5 דקות עד שמסמיך.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art