מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש בטטה, בצל ופטריות

מתכון נהדר לקיש חלבי ומוצלח, ממולא בתערובת של קוביות בטטה אפויות, בצל, פטריות וצימוקים יחד עם שמנת לבישול המעניקה את הטעם המשובח לקיש משובח

מתכון לקיש בטטה, בצל ופטריות
קיש בטטה, בצל ופטריות צילום: שולמית שחר

מתכון לקיש בטטה, בצל ופטריות / שחר שולמית

המצרכים לקיש בטטה, בצל ופטריות:

מידות אוניברסליות

מתקבלים 2 קישים בגודל 31/21 סנטימטר

לבצק:

  • 560 גרם קמח תופח
  • 140 גרם קוואקר אינסטנט
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 230 גרם מים
  • 110 גרם שמן
  • 1 ביצה גודל לארג'

למלית:

  • 1 קילו בטטה חתוכה לקוביות אפויה ומתובלת במעט שמן מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 קילו בצל קלוף חתוך לפרוסות ומטוגן עם מעט שמן ומלח
  • 2 קופסאות שימורים של פטריות קצוצות ומטוגנות עם מעט שמן ומלח
  • 1 כוס צימוקים (אופציונלי)
  • 2 קופסאות של שמנת לבישול מעורבבות עם: 2 ביצים גודל לארג', 1 כפית מחוקה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לקיש בטטה, בצל ופטריות:

הכנת הבצק:

  1. במעבד מזון שמים קמח/ קוואקר/ מלח וטוחנים דקה
  2. מוסיפים מים ושמן וטוחנים עד למצב פרורי מוסיפים ביצה ומאחדים מסה (הבצק מוכן לעבודה מיידית)
  3. משמנים את תבניות הטפלון ומניחים בכל תבנית מחצית מכמות הבצק ועם ידיים משומנות פותחים לאט לאט את הבצק עד שיגיע לגודל התבניות והשוליים

הכנת המלית:

  1. מניחים בתוך הקלתית 1/2 מכמות הבטטה/הבצל/הפטריות והצימוקים (אפשר לגוון ולשנות לפי טעמכם)
  2. יוצקים מעל כל תבנית מחצית ממסת השמנת לבישול
  3. אופים כ30 דקות בחום של 170 מעלות עד הזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art