מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטארטלטים במלית קרם שזיפים פיצוחים וטבעות שומשום

קינוח חגיגי וטעים במיוחד, שילוב של טארטלט פריך הממולא בקרם שזיפים עסיסי יחד עם תערובת פיצוחים וטבעת שומשום המקשטת את הקינוח ונותנת את הטעם המושלם לפטיפור יוצא דופן

מתכון לטארטלטים במלית קרם שזיפים פיצוחים וטבעות שומשום
טארטלטים במלית קרם שזיפים פיצוחים וטבעות שומשום צילום: שולמית שחר

מתכון לטארטלטים במלית קרם שזיפים פיצוחים וטבעות שומשום / שחר שולמית

המצרכים לטארטלטים במלית קרם שזיפים פיצוחים וטבעות שומשום:

מידות אוניברסליות

הכמות מיועדת ל36 יחידות של טארטלטים שמגיעים באריזה של 24 יחידות

לקרם שזיפים:

  • 1/4 כוס מחית שזיפים (או פירות יער)
  • 60 גרם שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 75 גרם שוקולד לבן
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות לימון
  • 40 גרם קוקוס

לתערובת פיצוחים:

  • 60 גרם חמאה
  • 60 גרם דבש
  • 60 גרם סוכר
  • 60 גרם שמנת מתוקה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 50 גרם אגוזי מקדמיה קלויים
  • 50 גרם מקלות שקדים קלויים
  • 50 גרם זרעוני דלעת קלויים
  • 50 גרם אגוזי פקאן קלויים
  • 50 גרם זרעוני חמנייה קלויים
  • 50 גרם חמוציות
  • 25 גרם שומשום

לטבעות שומשום:

  • 2 חלבונים מביצה גודל לארג'
  • 50 גרם סוכר
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 30 גרם קמח
  • 100 גרם שומשום

אופן ההכנה לטארטלטים במלית קרם שזיפים פיצוחים וטבעות שומשום

הכנת קרם שזיפים:

  1. בסיר קטן שמים את המחית, השמנת והסוכר ומביאים לרתיחה
  2. מורידים את הסיר מהכיריים ומוסיפים למסה את השוקולד, החמאה ומיץ הלימון ומערבבים
  3. מוסיפים את הקוקוס ומאחדים מסה
  4. יוצקים לכל טארטלט מידה של חצי כף מדידה (כ1/3 הגובה של הטארטלט) ומניחים להתייצבות במקרר

הכנת תערובת פיצוחים:

  1. בסיר קטן מבשלים חמאה, סוכר, דבש, שמנת מתוקה ומיץ לימון
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות עד שהמסה מצטמצמת מעט
  3. מוסיפים את כל הפיצוחים (מלבד אגוזי המקדמיה) ומבשלים אותם בסירופ כ2 דקות
  4. מסננים אותם כדי להוציא מהם את הסירופ (לא זורקים את הסירופ) וממלאים כף ממסת הפיצוחים בכל טארטלט ומשטחים
  5. מניחים אגוז מקדמיה אחד מעל לכל טארטלט כדי להשעין עליו את טבעת השומשום

הכנת טבעות שומשום:

  1. בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את החלבונים עד ליצירת בועות
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נטמע ונמס במסת החלבונים מוסיפים את החמאה והקמח ומערבבים
  3. מוסיפים את השומשום ומאחדים מסה
  4. ממלאים את תבנית הסיליקון במידה של 1/2 כף מדידה ומשטחים
  5. אופים בחום של 150 מעלות כ15 דקות או עד להתייצבות השומשום
  6. מניחים מעל כל טארטלט טבעת שומשום שנשענת מעל אגוז המקדמיה

פרחים לקישוט: (אופציונלי)

  1. מניחים בתוך שקית זילוף 50 גרם פצפוצי שוקולד לבן וכפית שמן ומכניסים את השקית לכלי עם מים רותחים כשהשוקולד נמס מוסיפים לו מעט צבע מאכל שמיועד לשוקולד ומערבבים גוזרים חור קטנטן בשקית הזילוף וממלאים את השקעים של הסיליקון בדוגמת פרחים ומקפיאים כמה דקות
  2. את הפרח מצמידים עם מעט ממי הדבש שנותרו מהפיצוחים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art