מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתבשיל כנפיים אווז ועוף

מתכון נהדר לכנפיי אווז ברוטב אסיאתי משובח וטעים במיוחד, בשילוב של חלקי עוף המשדרגים את המנה ונותנים גיוון לארוחת הצהריים

מתכון לתבשיל כנפיים אווז ועוף
תבשיל כנפיים אווז ועוף צילום: יפית חג'ג'

מתכון לתבשיל כנפיים אווז ועוף / יפית חג'ג'

המצרכים לתבשיל כנפיים אווז ועוף:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • כנפי אווז
  • חלקי עוף
  • שמן זית
  • 2-3 בצלים קצוצים
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 כף שום כתוש
  • פלפל צ'ילי פרוס (אפשר רק את הקצה שלו לטעם מעט פיקנטי ולא חריף מידי)
  • פפריקה
  • אבקת צ'ילי
  • 1 כפית סוכר דמררה
  • 1 כף דבש
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס רוטב צ'ילי
  • 1/3 כוס רוטב טריאקי
  • מעט מים

אופן ההכנה לתבשיל כנפיים אווז ועוף:

  1. מפזרים מלח ופלפל שחור מעל כנפיי האווז וחלקי העוף ומטגנים אותם בסיר גדול מכל הכיוונים.
  2. האווז מוציא מעט שמן אז יש לשים שמן זית רק אם יש צורך
  3. לאחר שהחלקים השחימו יפה מכל הכיוונים מוציאים אותם לקערה ומטגנים באותו סיר את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להשחמה נאה.
  4. מוסיפים את הג'ינג'ר, כף שום כתוש ופלפל צ'ילי פרוס ומתבלים במעט פפריקה, פלפל שחור ואבקת צ'ילי
  5. מוסיפים את הסוכר דמררה וכף דבש ומערבבים היטב
  6. מוסיפים את הרטבים ומעט מים, מכניסים את העוף והכנפיים לרוטב ומכסים את הסיר
  7. מבשלים על אש בינונית עד שמתרכך. יש להשגיח על כמות הנוזלים שבסיר
  8. מגישים עם אורז לבן ובצל ירוק קצוץ מעל

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art