מבזקים +
תל אביב 0°c
באר שבע 31°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 0°c
בני ברק 0°c
אשדוד 27°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 0°c
באר שבע 31°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 0°c
בני ברק 0°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג הליבוט עם צלפים ביין וירק קצוץ

מתכון נהדר לדג הליבוט, מתאים במיוחד לכבוד שבת קודש, מתבשל יחד עם צלפים המעניקים את טעמם המיוחד למנה מושלמת

מתכון לדג הליבוט עם צלפים ביין וירק קצוץ
דג הליבוט עם צלפים ביין וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לדג הליבוט עם צלפים ביין וירק קצוץ / נועם זיגדון

המצרכים לדג הליבוט עם צלפים ביין וירק קצוץ:

  • 6 חתיכות דג הליבוט
  • 25 גרם חמאה / מחמאה
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס יין לבן או מים
  • 2-3 שיני שום כתוש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • ½ כוס צלפים
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית מלח

אופן ההכנה לדג הליבוט עם צלפים ביין וירק קצוץ:

  1. משרים את הדג במים ומעט חומץ במשך רבע שעה, שוטפים היטב וסוחטים מנוזלים
  2. מחממים מחבת רחבה עם השמן זית והחמאה
  3. מפזרים על הדג מעט מלח ופלפל שחור ומטגנים אותו בשמן הזית והחמאה
  4. מטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד ומוציאים את הדג
  5. מוסיפים לשמן את השום הכתוש ומטגנים אותו כ-10 שניות
  6. מוסיפים את היין, המיץ לימון, הפטרוזיליה והצלפים ומתבלים במלח ופלפל שחור
  7. מבשלים כ-3 דקות
  8. מכניסים למחבת את הדג ומבשלים כ-2 דקות נוספות לספיגת טעמים
  9. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בפרוסות לימון ובפטרוזיליה קצוצה

הערה: ניתן להמיר את היין במים

לנוהגים לא לאכול דגים בחלב ניתן להמיר את החמאה במחמאה או פשוט לוותר עליה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום