מבזקים +
תל אביב 0°c
באר שבע 31°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 0°c
בני ברק 0°c
אשדוד 27°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 0°c
באר שבע 31°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 0°c
בני ברק 0°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשקשוקה תפוחי אדמה - סלטה טייבה

מתכון נהדר לשקשוקה בטעם חדש ומעניין, משולבת בפרוסות תפוחי אדמה רצועות גמבה ופלפל חריף יחד עם ירק קצוץ המעניק את טעמו המשובח למנת בוקר עסיסית

מתכון לשקשוקה תפוחי אדמה - סלטה טייבה
שקשוקה תפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון

מתכון לשקשוקה תפוחי אדמה - סלטה טייבה / נועם זיגדון

המצרכים לשקשוקה תפוחי אדמה - סלטה טייבה:

  • ¼ כוס שמן
  • 4 תפוחי אדמה פרוסים
  • גמבה אדומה פרוסה לרצועות -לא חובה
  • 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
  • 4 שיני שום
  • 10 עגבניות בשלות פרוסות
  • ¼ כף מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • צרור פיטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה לשקשוקה תפוחי אדמה - סלטה טייבה:

  1. מחממים שמן בסיר שטוח מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עד השחמה משני צדדים
  2. מוסיפים את הגמבות, הפלפל חריף והשום ומכסים את הסיר, מאדים במשך 5 דקות
  3. מוסיפים את התבלינים והעגבניות מעל ומבשלים עוד 10 דקות
  4. שוברים ביצים פנימה ומפזרים מעליהן מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה
  5. מכסים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות על אש בינונית להבה נמוכה

הערות:

בכל שלב הסיר צריך להיות מכוסה, אין צורך להוסיף מים, הירקות מפרישים נוזלים

לא לערבב, יש להניח שכבה על שכבה זה היופי בשקשוקה הזאת.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art