מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף

מתכון נפלא לפאייה - מנה המגיעה מהמטבח הספרדי ומורכבת מאורז עם אפונה, דגים, פלפל חריף, שום, לימון וזעפרן; ארוחה שלמה והכל בסיר אחד, ארוחת צהרים מושלמת ומלאת טעמים

מתכון לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף
פאייה דג פורל ים צילום: נועם זיגדון

מתכון לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף / נועם זיגדון

המצרכים לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 5 מנות דג פורל ים
  • 3 כוסות אורז
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתוש
  • ½ פלפל צי'לי חריף פרוס דק
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 10 חוטי זעפרן
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½-4 כוסות מים
  • ½ כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

לקישוט:

  • מיץ מלימון שלם
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל צ'ילי חריף
  • ¼ כוס אפונה קפואה

אופן ההכנה לפאייה דג פורל ים – אורז עם אפונה בשילוב דגים ופלפל חריף:

  1. שוטפים היטב את הדג וסוחטים מנוזלים
  2. מחממים סיר רחב עם שמן זית
  3. מפזרים על הדג מלח ופלפל שחור ומטגנים אותו משני צדדים
  4. מוציאים את הדג מהסיר ובאותו הסיר מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
  5. מוסיפים את השום, האפונה והזעפרן ומטגנים כשתי דקות
  6. מתבלים ומוסיפים את המים
  7. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  8. שוטפים את האורז ומוסיפים לסיר
  9. מגבירים את הלהבה ומבשלים על אש גבוהה עם סיר פתוח עד שהמים יגיעו לגובה האורז
  10. מסדרים את הדגים בתוך הסיר
  11. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות
  12. מכבים את הגז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ופלפל צ'ילי חריף מעל הדגים
  13. סוחטים מעל הכל מיץ מלימון שלם ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art